Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvija Šesto

Tinkihot

  • Nakladnik: Iris Illyrica
  • Ilustracije: Dominik Vuković
  • 10/2023.
  • 116 str., meki uvez
  • ISBN 9789538169601
  • Cijena: 16.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Naslov djela: Don Kihot. Pardon, Tinkihot: vitez od obrade lektire

Tema djela: Kako popraviti ulicu, kvart, grad, državu, svijet!

Glavni likovi: Tin, Vedran

Mjesto radnje: Zagreb

Kratak teaser / mljac-mamac:

Može li klima-uređaj zamijeniti vjetrenjaču? Može li romobil zamijeniti konja, role magarca, mogu li se dva daleka svijeta sastati u plemenitoj namjeri a da ih ne povezuje sprava zvana mobitel već knjiga zvana lektira?

Hoće li uspjeti u naumu popravljanja svijeta i svih nepravdi kao što to nije uspio književni lik izmišljen davno, u vremenima kad su svijetom hodali ljudi slobodnih ruku a mobiteli su bili duboko zakopani u budućnosti? Kako su se čitatelji sami pretvorili u junake i je li im to pomoglo da izvedu pravu pouku iz književna djela koje je napisano prije nego li je školska lektira uopće izmišljena, a umjetna inteligencija bila tek sjena one prave? Bi li sve to skupa ponovili, odustali ili ih je avantura natjerala da barem malo promisle koliko je divno biti netko tko želi popraviti pokvareno, tko se trudi, tko ne odustaje i ne priznaje poraz, tko stvara svoj svijet u svijetu koji nikad nije savršen, ali je jedinstven i samo uz donkihotiće i tinkihotiće korak po korak bolji? Hoćete li to shvatiti kad pročitate ovaj roman? Provjerite već jučer!

Roman ilustrirao: Dominik Vuković

Ovaj roman Silvije Šesto namijenjen je djeci od 12 do 16 godina.

Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu, gdje je diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Pisanjem se bavi od srednje škole. Objavila je podosta proze i poezije za „odrasle“, te joj je izvedeno petnaestak radiodrama, a nešto je i izvedeno na daskama koje su joj usput ispale iz glave (predstave „Zelenkapica“ „Ping-pong“, „Bum Tomica“, „Vanda“, „Debela“, „Deveta ovčica“, „Tko je ubio Pašteticu“…). Za djecu i mlade (a i njihove starce!) objavila je romane „Vanda“, „Debela“, „Tko je ubio Pašteticu“, „Zezomljani“, „Pa to je ljubav“, „Leon Napoleon“, zbirku priča „Ružičasta sanjarica“, igrokaz „Pričalica“, serijal priča „Bum Tomica“ 1, 2, 3 i 4 i još, još mnogo toga. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru za osnovnu školu („Bum Tomica“ 1 i 2, „Debela“, „Vanda“ i „Tko je ubio Pašteticu“).

Nagrade: „Ivana Brlić Mažuranić“ („Debela“) Časna lista IBBY-a („Debela“) "Mali Marulić" („Duboko more ili kako smo sve pobroćkali“) "Mali Marulić" („Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“) Fran Galović Kiklop („Palac Sim i palac Tam“) Grigor Vitez („Tinuninu“) Grigor Vitez („Uhvati mi plavog medu“) Anto Gardaš („Zezopove basne“) Žar ptica („Bum Tomica“) Ovca u kutiji („Sirup protiv mačjeg kašlja“) Dvije nominacije za nagradu „Mali princ“(„Tinuninu“, „Uhvati mi plavog medu“) Ovca u kutiji („E-Crvenkapica“).

Pokretačica je biblioteke Semafora te osnivačica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –