Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrijana Grgičević Marin Baučić

Marul i Judita : Priča glasovita

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Marin Baučić
  • 05/2021.
  • 41 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630137
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dva junaštva i dvije priče
opjevane ovdje bit će:
Hrabra žena, pjesnik snažni,
i zašto su tako važni?

Ne boj se u knjigu zaći,
odgovore tu ćeš naći.
Guščjim perom vrijeme vrati,
jer lijepo je, lijepo znati.

Slikovnica "Marul i Judita" autorice teksta Andrijane Grgičević i ilustracija Marina Baučića na prikladan i zabavan način približava djeci veličinu i utjecaj Marka Marulića, a objavljena je povodom obilježavanja 500. obljetnice "Judite". Autorica teksta Marula je prikazala kao junaka  – onoga koji se bori perom, i koji udara temelje književnosti na hrvatskom jeziku.

Andrijana Grgičević napisala je dosad tri dramska teksta i za njih dobila nagrade Mali Marulić i Tena – "Stonoga Goga" izrasla je u uspješnu kazališnu predstavu. U posljednjih godinu dana, aktivnije piše – objavila je slikovnice – "Potraga za pravom čokoladom", "Što sam sve naučio do škole (i to sâm)" i dječji roman "Srcohvat".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –