Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 10.09.2018.

Proglašeni finalisti Nagrade Fran Galović 2018.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' 2018. za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalista. Među njima su suvremeni klasici te autori srednje i mlađe generacije, kajkavci i čakavci, pjesnici i prozaici, postmodernisti i tradicionalisti, itd. Neke su knjige već i nagrađivane, a obrađuju ruralne i urbane te osobne i društvene teme, dotiču se stvarnosti i fantastike, provincije i metropola, života i smrti, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te ponajviše zavičaja, ali i bezzavičajnosti, odnosno izgradnje, ali i gubitka identiteta.

1. Božica Brkan: Život večni
2. Monika Herceg: Početne koordinate 
3. Tanja Mravak: Naša žena
4. Franjo Nagulov: Obnovljivi izvor energije
5. Denis Peričić: Tijelo od snova
6. Mile Stojić: Himna poraženih
7. Drago Štambuk: Theurgia
8. Marina Šur Puhlovski: Divljakuša
9. Milko Valent: Otvorena rosa
10. Irena Vrkljan: Pjesme, nepjesme

U odabiru pobjednika, povjerenstvu će kao i prošlih nekoliko godina, pomoći čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever od 14. rujna do 12. listopada čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita. Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabran po jedan dobitnik nagrade.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2018. bit će proglašen na zatvaranju 25. „Galovićeve jeseni“ 27. listopada 2018. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića i 10.000 kuna.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –