Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Jasminka Šikić • 19.04.2005.

Proizvodni pogon Dalibora Matanića

Na simpatičnom siteu jednako tako simpatičnog Dalibora Matanića podsjetit ćete se što je sve radio prije svojih 100 minuta slave, tko ga je sve i za što nagradio i zašto je ponovo dobio Oktavijana.

Od pravih filmova, sve je krenulo s filmom “Blagajnica hoće ići na more”, na snimanje kojeg je Dalibora inspiriralo promatranje vlastite majke koja je dvadeset godina radila kao blagajnica po zagrebačkim diskontima. Mnogi neće nikada zaboraviti “Dolce Bagana il’ Beneton”, a nastavilo se i dalje, Matanić nas je sve osvojio i raspršio jedan dio sveopćeg prokletstva dosade koja suvereno vlada tim medijem. Osim toga, motovunska publika uvjerila se i u njegove dj-evske sposobnosti.

Dalibor je ovdje otvorio i svoj forum, podrum, koji tužno zjapi prazan, pa ne bi bilo loše kad bi u njega prispjeli kakvi čestitari. Sve ako i nemate neizdrživu potrebu čitati o njegovom radu, ili smijati se duhovitoj grafici, onda barem pogledajte fotografiju iz davnih dana na kojoj se vidi kako je izgledao prije nego što se udebljao, pa ponovo smršavio, pa se udebljao…Ili nije još?

www.dalibormatanic.com

– Povezani sadržaj –

Kritika • 24.03.2022.

Dragan Jurak : Ah!

– Pretraži sve članke –