Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.10.2022.

Promocija knjige Ivana Jozića i Vide Meić 'Šaptanje bankomatima i druge nježnosti'
Održava se
25.10.2022. u 19h

Promocija knjige Ivana Jozića i Vide Meić "Šaptanje bankomatima i druge nježnosti" (Fraktura, 2022) održat će se u utorak 25. listopada u 19 sati na lokaciji Kaptol Boutique Cinema, dvorana 3 (Nova Ves 17, Zagreb).

Osim autorā o knjizi će govoriti hrvatski slikar, dekan Akademije likovne umjetnosti i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tomislav Buntak, a razgovor će moderirati urednik Roman Simić

Dvoje nagrađivanih autora – pisac i likovna umjetnica – stvorili su knjigu u kojoj dijalog vode formom i formatima, karakterom i temperamentom, jezikom i umjetničkim rukopisom. Lirizam Jozićevih mikropriča, ljubavni i životni itinerari njegovih junaka zrcale se tajanstveno u atlasu mrlja, nizu zemljovida kojima Vida Meić naznačuje put do malih blaga posijanih u ovoj zbirci. 

Ivan Jozić Vida Meić

Šaptanje bankomatima i druge nježnosti

  • Fraktura 10/2022.
  • 144 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533584812

Knjiga u kojoj pisac i likovna umjetnica dijalog vode formom i formatima, karakterom i temperamentom, jezikom i umjetničkim rukopisom. Okrećući leđa grandioznosti i sveobuhvatnosti, Ivan Jozić i Vida Meić u 'Šaptanju bankomatima (i drugim nježnostima)' daju sliku kudikamo uvjerljivijeg svijeta; fragmente o ljubavi, sreći, obitelji i umjetnosti, uz bonus fantaziju o bankomatu koji – ako mu šapnu prave riječi − dariva sretnike.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –