Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivan Jozić ×

Najava • 25.06.2020.

Moj je grad večeras dobio luku - uvertira u 19. Festival europske kratke priče

Lipanj koji mu je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP - Festival europske kratke priče je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnim lipanjskim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku'.
Najava • 28.09.2017.

Novozagrebačka tribina : Ivica Prtenjača

Otkazuje se gostovanje Ivice Prtenjače na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera, u četvrtak 28. rujna. Umjesto njega gosti tribine su mladi autori: Sven Popović i Ivan Jozić. Tribinu moderira Maja Hrgović.
Najava • 25.11.2016.

Zagrijavanje: Frankfurtska škola - Aščić, Grcić, Jozić, Vujčić

Tribina Zagrijavanje koja će se u petak 25. studenog održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavit će četvero (od sedam) mladih autora koji su ove godine predstavljali hrvatsku na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Oni su: Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić i Borna Vujčić.
Najava • 29.09.2016.

Sara Renar i Ivan Jozić otvaraju novu sezonu programa Tko Čita?

Tko Čita? je program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980. naovamo. Sezonu 2016./17. počinju s dva jaka imena: Sarom Renar i Ivanom Jozićem, a program će se odviti u srijedu 29. rujna u foajeu kazališta Gavella s početkom u 22 sata.
Kritika • 12.05.2016.

Ivan Jozić : Muška svinja

Naslov 'Muška svinja' i podnaslov 'i dvadeset očajno ljubavnih' (parafraza Nerude) nam pružaju sasvim dobar okvir i daju naslutiti u čemu se ovdje točno radi. Surovost i poetičnost, grubost i romantika, cinizam i naivni idealizam, humor i patnja sudaraju se u Jozićevim prozama i tvore jednu pitku, ali nipošto banalnu cjelinu.