Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.12.2019.

Promocija knjige Ivice Prtenjače 'Plivač
Održava se
11.12.2019. u 19h

Promocija nove knjige Ivice Prtenjače "Plivač" (V.B.Z., 2019) održat će se u srijedu 11. prosinca u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Roman će predstaviti: Karolina Lisak Vidović, Bruno Gamulin, Nikša Butijer, Drago Glamuzina i Ivica Prtenjača.

Novi roman Ivice Prtenjače smješten je u rano ljeto 1991., kad je već svima jasno da će uskoro početi rat. Njegov junak odlazi iz Zagreba na jedan neimenovani otok jer misli da će tamo lakše preživjeti ono što se sprema. Uskoro biva mobiliziran, evidentiraju ga i pošalju kući gdje čeka konačni poziv za odlazak na ratište. U tim trenucima započinje duboka, istinska drama jednog mladića, istovremeno ga preplavljuje strah za život i novopronađena ljubav. Slike smrti sustižu slike ljubavi, izmjenjuju se košmarni snovi i vrlo precizno organizirana java; naš junak skriva se plivajući do obližnjeg otočića, spušta glavu u plavetnilo i oštro zamahuje rukama dok bježi od svoje sudbine. Na osvijetljenoj pozornici jedne mladosti prepliću se životne putanje vojnika i civila, otočana i ljudi iz grada, studentice dizajna iz Stockholma, partizanskog siročeta koje ovaj put spašava vlastitog sina i jednog po svemu neobičnog, tihog mladog čovjeka koji ne želi biti hrana za rat. 

Ivica Prtenjača

Plivač

  • V.B.Z. 11/2019.
  • 196 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535202097

Novi roman Ivice Prtenjače 'Plivač' smješten je u rano ljeto 1991., kad je već svima jasno da će uskoro početi rat. Njegov junak odlazi iz Zagreba na jedan neimenovani otok jer misli da će tamo lakše preživjeti ono što se sprema. Uskoro biva mobiliziran, evidentiraju ga i pošalju kući gdje čeka konačni poziv za odlazak na ratište.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –