Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.09.2019.

Promocija knjige 'Kako ostati bez domovine' Ece Temelkuran
Održava se
01.10.2019. u 18:30h

Promocija knjige "Kako ostati bez domovine: Sedam koraka od demokracije do diktature" Ece Temelkuran (Naklada Ljevak, 2019), jedne od najpoznatijih turskih književnica sa zagrebačkom adresom, održat će se u utorak 1. listopada 2019. s početkom u 18.30 sati u Europskom domu Zagreb (Jurišićeva ul. 1).

Sudjeluju: Ece Temelkuran i Ivana Dragičević, vanjskopolitička novinarka.

Ece Temelkuran je novinarka i politička komentatorica, koja redovito objavljuje u turskim listovima, ali i u uglednim međunarodnim časopisima The Guardian, The New Statesman, The New Left Review, Le Monde Diplomatique.

"Kako ostati bez domovine" strastven je poziv na akciju „razumnim ljudima“, upozorenje svijetu da populizam i nacionalizam ne marširaju prema vlasti kao posve oformljen pokret: oni se šuljaju. Višestruko nagrađivana turska književnica i novinarka Ece Temelkuran identificira rane znakove upozorenja na taj fenomen koji niče diljem svijeta i opisuje globalni obrazac njegova pojavljivanja kako bi oboružala čitatelja alatima kojima ga se može iskorijeniti.

Ece Temelkuran

Kako ostati bez domovine : Sedam koraka od demokracije do diktature

  • Prijevod: Igor Buljan
  • Naklada Ljevak 09/2019.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533553115

'Kako ostati bez domovine' strastven je poziv na akciju 'razumnim ljudima', upozorenje svijetu da populizam i nacionalizam ne marširaju prema vlasti kao posve oformljen pokret: oni se šuljaju. Višestruko nagrađivana turska književnica i novinarka Ece Temelkuran identificira rane znakove upozorenja na taj fenomen koji niče diljem svijeta i opisuje globalni obrazac njegova pojavljivanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –