Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.12.2018.

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića
Održava se
22.12.2018. u 13h

Promocija knjige "Obala maršala Tita" Vlade Vurušića održat će se u subotu 22. prosinca u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O knjizi će govoriti Vlado Vurušić (autor), Boris Perić (urednik), Dražen Lalić (sociolog) i Josip Ivanović (glavni urednik Edicija Božičević).

Knjiga "Obala maršala Tita" rekonstrukcija je Trogira iz kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina. Ta rekonstrukcija zbiva se preko odnosa pojedinca, devetogodišnjeg dječaka iz trogirske "Šegvićeve zgrade", s velevažnim događajima te epohe, kao što su sovjetski upad u Čehoslovačku, Hrvatsko proljeće, a napokon i Hajdukovo osvajanje prvenstva Jugoslavije u nogometu.

Knjiga uspomena Vlade Vurušića na odrastanje u Trogiru u šezdesetima i sedamdesetima nije 'samo' još jedna zbirka privatnih uspomena, nego zbirka uspomena koje govore mnogima i koje se izdižu iznad iskustvenog obzora svog autora i konkretnog mjesta i vremena, konkretnih doživljaja i osoba. […] Zato neka ništa ne brinu oni koji nisu odrasli ni na mjestu ni u vremenima na kojima je to obavio Vlado; u knjizi je sve taman i za njih. Posrijedi su desetljeća kad je jedno društvo upoznavalo i tražilo samo sebe, ali u kojim to desetljećima ono to nije činilo? Posrijedi je vrijeme kad smo spoznavali vanjski svijet, ali u kojim to vremenima nismo činili i zar će to ikad završiti?  - iz pogovora Ive Žanić.

Vlado Vurušić

Obala maršala Tita

  • Edicije Božičević 09/2018.
  • 396 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537953805
  • Cijena 140.00 kn

'Obala maršala Tita' je knjiga uspomena Vlade Vurušića na odrastanje u Trogiru u šezdesetima i sedamdesetima. Ona nije 'samo' još jedna zbirka privatnih uspomena, nego zbirka uspomena koje govore mnogima i koje se izdižu iznad iskustvenog obzora svog autora i konkretnog mjesta i vremena, konkretnih doživljaja i osoba.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –