Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.06.2016.

Promocija knjige 'Quo vadis homo' Filipa Ćorlukića
Održava se
23.06.2016. u 19h

Promocija knjige "Quo vadis homo : Katastrofa ili savršenstvo" Filipa Ćorlukića (Fokus komunikacije, 2016) održat će se u četvrtak 23. lipnja u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Knjigu će predstaviti Filip Ćorlukić (autor) i Tamara Borić (novinarka).

Analizirajući svete knjige suvremenih monoteističkih religija, ali i budizma i hinduizma, kao i vrlo starih na mitologijama zasnovanih religija i tumačeći ih dostignućima naše suvremene znanosti, Filip Ćorlukić u ovoj knjizi donosi suvremenu sintezu sociološko-psihološke misli čovječanstva. Premda se u svojim znanstvenim traganjima iscrpno služio starim vjerskim zapisima, osobito Biblijom i Kuranom, u strogom smislu riječi ovo nije samo religijska knjiga. Ona sadrži i povijest ljudskih težnji, kao i mnoge suvremene sociološke i psihološke dileme.

O autoru:

Filip Ćorlukić rođen je 1928. godine u selu Vrhovi kod Dervente. Diplomiravši fiziku, radio je isprva u vojnoj industriji, potom u industriji papira kao stručnjak za automatizaciju te u naftnoj industriji. Objavio je 10 knjiga, među kojima se ističe uspješnica "Kamo ideš čovječe". Od 1976. godine na popisu je znanstvenih istraživača. Živi i radi u Puli.

Filip Ćorlukić

Quo vadis homo : Katastrofa ili savršenstvo

  • Fokus komunikacije 05/2016.
  • 535 str., meki uvez
  • ISBN 9789533490243
  • Cijena 149.00 kn

Analizirajući svete knjige suvremenih monoteističkih religija, ali i budizma i hinduizma, kao i vrlo starih na mitologijama zasnovanih religija i tumačeći ih dostignućima naše suvremene znanosti, Filip Ćorlukić u ovoj knjizi donosi suvremenu sintezu sociološko-psihološke misli čovječanstva.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –