Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.10.2014.

Promocija novog romana Pavla Pavličića 'Crveno pile'
Održava se
29.10.2014.

Promocija novog romana Pavla Pavličića "Crveno pile" održat će se u srijedu 29. listopada s početkom u 19 sati u Wine baru Basement u Zagrebu (Tomićeva 5).

Novi roman Pavla Pavličića donosi još jednu napetu avanturu urednika crne kronike Ive Remetina i njegova prijatelja Vlade Šoštara, inspektora u zagrebačkoj policiji, a objavljen je u biblioteci Balkan Noir, u izdanju Mozaika knjiga i 24sata.

Roman će predstaviti:

Zoran Maljković, urednik,
Goran Gavranović, urednik 24sata i Expressa,
Pavao Pavličić, autor,
Nika Kljenak, moderatorica.

Pavao Pavličić se opet vraća krimi romanu i svom junaku, uredniku crne kronike Ivi Remetinu. Kniževni lik netipičnog istražitelja, ustvari novinara, Ive Remetina prvi se put pojavio u Pavličićevu romanu "Press" 1980. godine, a nakon toga i u napetim krimićima "Pjesma za rastanak", "Rakova djeca", "Mrtva voda", "Pasijans", "Žive igračke", "Stara ljubav", "Zmijska serenada", "Cvijeće vjetru", "Krvnik u kući" i "Tužni bogataš", da bi se nakon 12 godina vratio u romanu "Krvna veza" (Mozaik knjiga, 2014).

Kroz sve svoje romaneskne inkarnacije, Remetin je tako postao nekom vrstom hrvatskog Herculea Poirota, a ime Pavla Pavličića, između ostaloga, sinonimom za dobar kriminalistički roman koji secira domaću zbilju i svakodnevicu.


Biblioteka Balkan Noir osmišljena je kako bi se predstavila suvremena hvatska kriminalistička književnost, kao i ona iz regije. Do sad su u biblioteci objavljeni krimići Hrvoja Šalkovića, Emira Imamovića Pirkea, Želimira Periša, Merite Arslani... Biblioteku je pokrenuo 24sata s najjačim hrvatskim izdavačima: Nakladom Ljevak, Algoritmom, Mozaik knjigom, VBZ-om i Frakturom. Za najbolji roman godine predviđena je nagrada od 100.000 kuna.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –