Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Maljković ×

Razgovor • 19.02.2019.

Zoran Maljković : Nakladnici trebali imati dva direktora koji bi bili ravnopravni: programskog i ekonomsko-prodajnog

Ponekad objavimo neki rukopis za koji unaprijed znamo da neće biti neki hit, ili ulažemo u nešto što za što procijenimo da će, možda jednom biti a u te naslove ulažemo zaradu od komercijalnih knjiga. Cijeli nakladnički svijet tako funkcionira, potpore kao takve ne postoje u ozbiljnom nakladničkom svijetu.
Razgovor • 13.06.2016.

Zoran Maljković: Nema nakladničke kuće u kojoj ćete moći raditi baš sve što se vama osobno sviđa, osim ako niste vlasnik

Kod nas je nemoguće ili je jedva moguće biti izdavač isključivo, da tako kažem, zahtjevnije književnosti. Netko mora pokrivati te troškove i puno je lakše kad o tome možete odlučivati sami prestrojavanjem vlastita novca nego ovisiti o tuđim potporama koje zbog raznih razloga mogu biti nepouzdane.
Najava • 29.10.2014.

Promocija novog romana Pavla Pavličića 'Crveno pile'

Promocija novog romana Pavla Pavličića 'Crveno pile' objavljenog u biblioteci Balkan Noir, održat će se u srijedu 29. listopada u Wine baru Basement u Zagrebu. Još jednu napetu avanturu urednika crne kronike Ive Remetina predstavit će Zoran Maljković, Goran Gavranović i Pavao Pavličić.
Najava • 22.11.2007.

Predstavljanje novog romana Dina Milinovića

Predstavljanje romana Dina Milinovića «Tamo gdje prestaje cesta» održati će se u četvrtak, 22. studenog 2007. u 19.30 sati, u net.kulturnom klubu mama u Zagrebu. Drugi roman Dina Milinovića «Tamo gdje prestaje cesta»napeti je triler u kojem nas autor vodi od Hrvatske do Bliskog Istoka i »cestom smrti« sve do Bagdada...
Najava • 25.10.2007.

Druženje s Julijanom Matanović

Mozaik knjiga organizira druženje sa spisateljicom Julijanom Matanović na kojem ćete moći saznati sve o njezinom radu i čuti priču o nastajanju i 10-išnjem životu njezine uspješnice «Zašto sam vam lagala». Družiti se s Julijanom možete u četvrtak, 25. listopada, u 19:30 sati u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, a za poseban ugođaj zadužen je gost večeri, Tedi Spalato.