Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Maljković ×

Vijest • 30.11.2021.

Dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu 2021.

Dodijeljene su nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2021. godini. 'Ovcu u kutiji' prema izboru stručnog žirija dobila je slikovnica 'Luda kuća' Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić. 'Ovcu' prema izboru dječjeg žirija dobila je slikovnica 'Kako je Fran dobio psa' Zoran Maljkovića i Marka Jovanovca.
Tema • 08.12.2020.

Ovca u kutiji 2020: Bilješke pomne čitateljice

Nakon par godina žiriranja, o hrvatskoj slikovnici znam puno više, i moj je uvid dijakronijski: vidim stabilne motive i teme, prolazne pojavnosti i tvrdoglave trendove. Neke me priče oduševljavaju, neke uzrujavaju, neke ostavljaju ravnodušnom, ali zahvalna sam što Ovca postoji. Jer za bilo kakav dijalog, polemiku, konstruktivnu kritiku – prvo treba imati pregled.
Vijest • 22.11.2020.

Dobitnici književnog natječaja OVCA U KUTIJI 2020.

Proglašeni su dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI u 2020. godini. Prema odluci dječjeg žirija nagradu je dobila slikovnica 'Moj tata zeko', tekst Zoran Maljković, ilustracije Marko Jovanovac, a prema odluci stručnog žirija, slikovnica 'Park u oblacima', tekst Snježana Babić Višnjić, ilustracije Branka Hollingsworht Nara.
Razgovor • 19.02.2019.

Zoran Maljković : Nakladnici trebali imati dva direktora koji bi bili ravnopravni: programskog i ekonomsko-prodajnog

Ponekad objavimo neki rukopis za koji unaprijed znamo da neće biti neki hit, ili ulažemo u nešto što za što procijenimo da će, možda jednom biti a u te naslove ulažemo zaradu od komercijalnih knjiga. Cijeli nakladnički svijet tako funkcionira, potpore kao takve ne postoje u ozbiljnom nakladničkom svijetu.
Razgovor • 13.06.2016.

Zoran Maljković: Nema nakladničke kuće u kojoj ćete moći raditi baš sve što se vama osobno sviđa, osim ako niste vlasnik

Kod nas je nemoguće ili je jedva moguće biti izdavač isključivo, da tako kažem, zahtjevnije književnosti. Netko mora pokrivati te troškove i puno je lakše kad o tome možete odlučivati sami prestrojavanjem vlastita novca nego ovisiti o tuđim potporama koje zbog raznih razloga mogu biti nepouzdane.
Najava • 23.10.2006.

Promocija nove zbirke pjesama Sanje Pilić

U ponedjeljak, 23. listopada 2006. u 19:00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Trg Petra Preradovića 5, Zagreb, održati će se promocija nove zbirke pjesama autorice Sanje Pilić - «Ljubavi različite, pjesme razne» , u izdanju Mozaik knjige. Knjigu će predstaviti Iva Grgić, urednik biblioteke Mozaik Zoran Maljković, Miroslav Mićanović i sama autorica Sanja Pilić.
Najava • 18.05.2006.

Promocija 'Profesorice iz snova' Mire Gavrana

U četvrtak, 18. svibnja 2006. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4, u Zagrebu, s početkom u 12.00 sati održati će se promocija najnovijeg romana za djecu "Profesorica iz snova" autora Mire Gavrana u izdanju Mozaik knjige. Roman donosi duhovitu priča o zaljubljivanju i otkrivanju tajni ljubavi i pogreškama koje se mogu počiniti u ljubavnim odnosima, a promovirati će ga Zoran Maljković,...
Najava • 25.11.2005.

Tamna strana upravljanja ljudima

U petak, 25. studenog 2005. s početkom u 18 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, u organizaciji Mozaik knjige održati će se promocija knjige "Tamna strana upravljanja ljudima" Saše Petra.