Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.09.2007.

PROMOCIJA : Što mi se to događa?
Održava se
26.09.2007.

Predstavljanje biblioteke 'Sanja Pilić za mlade' i novog naslova u biblioteci: «Što mi se to događa» autorice Sanje Pilić, održati će se u srijedu, 26. rujna 2007. u 19 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Knjigu će predstaviti Dubravka Težak, Zoran Maljković i autorica Sanja Pilić.

Ulomke iz knjige čitat će: dramska umjetnica Anja Šovagović Despot

O KNJIZI:
Škola je završila i Maša odlazi na ljetovanje svom pomalo nekonvencionalnom ocu u Rovinj, gdje uz oca dočeka i očeva djevojka Afrodita koja se Maši uopće ne sviđa. Iako teško podnosi razvod roditelja i tek se navikava na novi život, Mašin mladenački svijet prepun je divnih prijateljstava, novih ljetnih ljubavi, mladenačkih zaključaka o životu, iznenađenja...

Novi roman Sanje Pilić, roman je o ljepotama odrastanja i ujedno još jedan u nizu autoričinih romana za tinejdžere koje je hrvatska čitalačka i stručna publika odavno prepoznala. Da je tomu tako, svjedoči i činjenica da je bibilioteka Sanja Pilić za mlade u svibnju ove godine nagrađena posebnim priznanjem nagrade „Grigor Vitez“. U biblioteci je do sada objavljeno pet naslova. Roman «Jesam li se zaljubila?» je u rujnu Hrvatski centar za dječju knjigu nominirao za časnu listu IBBY-a za 2008. godinu. «Što mi se to događa» novi je naslov u ovoj biblioteci.

O AUTORICI:
Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Osnovnu školu i Školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu. Kako sama autorica navodi za „odrasle, romantične i tužne“ objavila je 3 zbirke priča: «Ah,ludnica» (Globus, 1986.), «Tjeskoba šutnje» (Revija, 1990.), «Faktor uspjeha» (Mozaik knjiga, 2002, 2003)..Iza nje je i nekoliko zbirki poezije: «Ženske pjesme» (Mozaik knjiga, 2000.,2001.), «Znala sam da moram izabrati drugačiji život» (Mozaik knjiga 2003., 2004.), «Ljubavi različite, pjesme razne» (Mozaik knjiga 2006).. i još ponešto: «Različitosti, od vrijeđanja do umorstva - priča Leti, Marta, leti» ( Ljevak, 2003.); Autorica je brojnih knjiga za djecu.

Dobitnica je druge nagrade «Večernjeg lista» za kratku priču 1981. godine i treće nagrade 2005., druge nagrade za radioigru O kome se to radi Radio-Študenta i revije «Literatura» 1990. (Slovenija), nagrade «Grigor Vitez» za knjigu O mamama sve najbolje,( 1990. god.), nagrade «Ivana Brlić- Mažuranić» za knjigu Mrvice iz dnevnog boravka ( 1995. god.) i za knjigu Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije (2001. god.) i ponovno nagrade «Grigor Vitez» za knjigu Sasvim sam popubertetio (2002. god.). 2006. nominirana je za nagradu Kiklop u čak dvije kategorije, a 2007. godine nominirana je za nagradu Mali princ. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –