Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.04.2007.

PROMOCIJA : Teslin dan

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 12. travnja 2007. u 19 i 30 održat će se autorsko predstavljanje interaktivnog CD-ROM-a «Teslin dan».

Interaktivni CD-ROM «Teslin dan» namijenjen je prvenstveno učenicima srednjih i osnovnih škola te njihovim profesorima i nastavnicima, poklonicima Teslinog djela, kao i svim ostalim entuzijastima koje zanimaju činjenice iz života 'nenadmašnog genija', kako su ga i suvremenici zvali, ali to vrijedi i danas, jer njegova otkrića bitno su oblikovala način života ljudi dvadesetog, a i dvadeset i prvog stoljeća.

Kako ističu autori projekta, Slađan Lipovec i Vladimir Končar, interaktivni CD-ROM idealan je medij - ne samo primjeren današnjem vremenu, nego i kao dio tehnologije koja se razvila iz Teslinih izuma i njegovih ideja, čime mu se odaje dodatno priznanje - za prikazivanje i dočaravanje Teslinog života i njegovih otkrića. Tome osim tekstualnih sadržaja doprinose ilustracije Dušana Gačića, interaktivne animacije Gorjana Agačevića, dizajn i programska rješenja Dizajn studija (R)evolucija, videozapisi te originalne fotografije i glazba Darije Gredelj.

U projektu je sudjelovao osim spomenutih poveći broj suradnika te ustanova iz zemlje i inozemstva, što i ne čudi, s obzirom da osnovna autorska ideja projekta i jest to da na jednome mjestu, i glasom i zvukom i slikom i tekstom i videom i animacijom, znatiželjne korisnike CD-ROM-a podsjeti da je svaki naš dan Tesla obilježio, olakšao i uljepšao, jer uistinu bi teško bilo i zamisliti svakodnevicu bez njegovih izuma.

Više: Tesla

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –