Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slađan Lipovec ×

Najava • 23.10.2015.

Čazmanski pARTy : Nikola Tesla

Književna tribina Čazmanski pARTy posvećena je čovjeku koji je osvijetlio svijet, jednom od najvećih izumitelja u povijesti, genijalnom Nikoli Tesli. Predavanje naziva 'Teslin dan' održat će Slađan Lipovec, suautor istoimenog CD-ROM-a.
Najava • 12.10.2015.

Književnost u Močvari: Marina Tomić, Nina Bajsić i Slađan Lipovec

Književnost u Močvari predstavlja Marinu Tomić (Osijek), Ninu Bajsić (Zagreb) i Slađana Lipovca (Čazma). Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, autori će čitati svoje radove, a usput i komentirati mlađu književnu scenu i šire.
Kritika • 16.01.2012.

Slađan Lipovec : U nekoj od mogućih stvarnosti

Treća samostalna pjesnička knjiga Slađana Lipovca donosi svojevrsnu sintezu njegovih dosadašnjih po-etičkih preokupacija: spoj žestine i izravnosti koje su bile odlikom dobrog dijela pjesama iz prvijenca Emily Dickinson u mom gradu (2003.) te istovremeno kontemplativne ukotvljenosti u pejzaž i analitički raščlanjene neoegzistencijalističke rastemeljenosti informatiziranog velegradskog postfordističkog...
Kritika • 04.03.2008.

Slađan Lipovec : Rijeke i mjesečine

Tijelo je njegova teksta, kao i tekstura tijela upisanih u stihove, trajno u pokretu. Ono »mijenja mjesto kratkotrajnog prebivanja« i pod nogama prostire prostore. Krajolike, piše Lipovec, kroji kao kulise, i iako »u vrevi ljudi šuti, ne zastaje, ne zaustavlja se.« Tijelo jest dok se kreće, jer ako zastane, »kao tekućina, zalijeva ga tuga«, ali to kretanje nešto je, pribojava se autor, što tijelu može...
Najava • 07.02.2008.

Predstavljanje zbirke poezije 'Rijeke i mjesečine'

Predstavljanje zbirke poezije "Rijeke i mjesečine" Slađana Lipovca održat će se u zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, u četvrtak 7. veljače 2008. u 19 i 30 sati. Treću knjigu Slađana Lipovca, predstavit će sam autor i književni kritičari i pjesnici, Darija Žilić i Branislav Oblučar.
Najava • 11.04.2007.

PROMOCIJA : Teslin dan