Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.05.2021.

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića 'Stalak za svijet'
Održava se
25.05.2021. u 20h

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića "Stalak za svijet" (Sandorf 2020.) održat će se  u utorak 25. svibnja u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi most 2).

Sudjeluju: Antej Jelenić (autor), Dorta Jagić (spisateljica) i Matko Abramić (urednik).

Događaj će biti popraćen nastupom benda T.i.E. (Take it Easy) koji će u akustičnoj verziji svirati svoje postgrunge/rock/etno "štorije" s albuma prvijenca Borrowed guts.

Može li se naučiti nešto iz otmjenosti oceana? 
On leži ispod svih visoravni 
Gdje su se davno uspele ribe 
I čeka dubok poput čovjeka bez stranke 

Slobodna od garancije razumijevanja, ovo je poezija svake hrabrosti, dužna reći krik i bijes životu i smrti. Suputniku, čovjeku ovdje i sada. U vihoru lucidnih kolaža, rastakanja i sastavljanja svijeta, ova je poezija riješena na brojna nepristajanja. Nakapana bijesom na, recimo, neravnopravan sukob etike i estetike, na tapkanje u mjestu kristaliziranih, zamrznutih rješenja. Na institucijama uređeno življenje tihog očaja. Na, heideggerovski rečeno, bačenost u svijet i mirnog ostajanja u tom položaju. – iz pogovora Dorte Jagić

Antej Jelenić

Stalak za svijet

  • Sandorf 06/2020.
  • 164 str., meki uvez
  • ISBN 9789533512075
  • Cijena 75.00 kn

Slobodna od garancije razumijevanja, ovo je poezija svake hrabrosti, dužna reći krik i bijes životu i smrti. Suputniku, čovjeku ovdje i sada. U vihoru lucidnih kolaža, rastakanja i sastavljanja svijeta, ova je poezija riješena na brojna nepristajanja. Na, heideggerovski rečeno, bačenost u svijet i mirnog ostajanja u tom položaju. (Dorta Jagić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –