Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.04.2019.

Promocija zbirke uglazbljenih tekstova Milka Kiša 'Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada'
Održava se
13.04.2019. u 11h

Milko Kiš - Deda: Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada

Klavijaturist Hladnog Piva Milko Kiš – Deda u subotu 13. travnja u 11 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) promovira svoju prvu zbirku poezije - uglazbljenih tekstova "Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada". Odabrane stihove uz glazbenu pratnju izgovarat će Boris Kvaternik, Neven Dužević, Emanuella Zubović, Hasan Džinić Džino i Ivanka Blažević Kiš.

Knjigu je objavila Naklada Semafora u biblioteci „poezijascrtom“

Uz knjigu sa uglazbljenih tekstova priložen je i CD s 55 snimaka pjesama čiji se tekstovi nalaze u knjizi. Gledano nekadašnjim mjerilima, bio bi to peterostruki CD s tekstualnim prilogom.

Milka Kiša opisuju kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna )  Surađivao i snimao s više bandova i autora ( klavijature na albumu „Milost“ grupe: Majke), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Osim glazbe održao je 12 samostalnih i više skupnih izložbi. Od 2018. vodi pjesničko – glazbena okupljanje na brodu Brazil  „Preludiranje“ na kojem nastupaju pjesnici, glazbenici, glumci.

Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se konzumira s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD u mogu se čuti u izvođenju autora. Većina pjesama odsvirana je i javno na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima vlastitih i tuđih izložbi i ponešto na radiju i tv, a objavljene su i u više zbornika.

Naslovnu pjesmu poslušajte ovdje i ovdje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –