Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.02.2007.

PROMOCIJA : ZMIJA U RAJU
Održava se
15.02.2007.

Predstavljanje knjige Mirjane Buljan "ZMIJA U RAJU" (Matica hrvatska, 2006), održati će se 15. veljače 2007. u 18 sati u Palači Matice hrvatske, Zagreb, Strossmayerov trg 4.

Sudjeluju:
INGRID ŠAFRANEK
SIBILA PETLEVSKI
MIRJANA BULJAN
O knjizi:

Bezbrižni dani djetinjstva te početak ratnoga kaosa 1941. okviri su autobiografske proze Mirjane Buljan (Niš, 1931), hrvatske pjesnikinje, dramatičarke, prozaistkinje, prevoditeljice, urednice i novinarke. Mirnom i liričnom rečenicom Mirjana Buljan opisuje rubove svojega djetinjstva svježim i maštovitim pogledima jednoga djeteta.

Duboko uronjena u dječji svijet i njihovu psihologiju, autorica ispisuje osebujne i dojmljive stranice suvremene hrvatske književnosti. Njezina je sklonost dječjoj vizuri stvarnosti prepoznata i potvrđena brojnim nagradama za njezinu književnost posvećenu djeci, a nisu izostale niti nagrade za njezina dramska ostvarenja.

***

Mirjana Buljan, književnica , prevoditeljica i novinarka (Niš, 1931). Najviše se posvetila pisanju priča za djecu, novela, kao i dramama za radio, televiziju i kazalište te scenarijima za igrane i dokumentarne filmove.

Djela su joj objavljena ili izvedena na hrvatskom, albanskom, češkom, danskom, engleskom, hebrejskom, madžarskom, njemačkom, slovenskom, švedskom i talijanskom jeziku, a dječji igrokaz "Pobuna u Ludolandiji" uvršten je u antologiju "New International Plays For Young Audiences", američkog nakladnika Meriwerher Publishing Co.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –