Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.12.2018.

Predstavljanje knjige 'Druga obala' Mirjane Buljan
Održava se
07.12.2018. u 19:30h

Predstavljanje romana za mlade “Druga obala Mirjane Buljan, u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u petak 7. prosinca u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). 

Knjigu će predstaviti Sibila Petlevski, Dubravka Težak, Dunja Detoni Dujmić i autorica Mirjana Buljan

Roman "Druga obala" je ugodno osvježenje u ponudi djela za mladež među kojima dominiraju teme o površnim problemima mlade generacije (zaljubljivanje, tračevi) iskazivanima na što nonšalantniji način, što uzrokuje siromašenje jezika uporabom jednostavnih rečeničnih sklopova, rječnikom govornoga jezika mladih koji postaje sve vulgarniji i vrlo šablonski. 

Tekst koji je prvotno nastao kao televizijska drama zadržao je i u obliku romana veliku dozu dramatičnosti. Djelo je bremenito simbolikom. Drugu obalu možemo shvatiti kao drugi, bolji svijet, ali i kao svijet zrelosti do kojega mnogi ne mogu doprijeti samo vlastitim snagama i trudom, već im je potrebna veća ili manja pomoć onih koji su već na drugoj obali. - Dubravka Težak 

Mirjana Buljan

Druga obala : Dugo putovanje u bijelo

  • Naklada Ljevak 07/2018.
  • 214 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551869
  • Cijena 79.00 kn

Roman 'Druga obala' Mirjane Buljan je ugodno osvježenje u ponudi djela za mladež među kojima dominiraju teme o površnim problemima mlade generacije (zaljubljivanje, tračevi) iskazivanima na što nonšalantniji način, što uzrokuje siromašenje jezika uporabom jednostavnih rečeničnih sklopova, rječnikom govornoga jezika mladih koji postaje sve vulgarniji i vrlo šablonski.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –