Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 06.04.2006.

Promocije studentskih časopisa : "Kaos" (Zagreb) i "Tri" (Zadar)
Održava se
06.04.2006.

Povijest nam govori da ne treba olako shvaćati studentsku populaciju i njihov aktivizam. Večeras u Booksu dolazi nabrijano mnoštvo dvaju Filozofskih fakulteta (zagrebačkog i zadarskog) s pripadajućim gostima. Glavna tema ovog druženja njihove su studentske tiskovine i sve ono što kroz njih plasiraju društvu u cjelini, odnosno nama. 06.04.2006. s početkom od 20 sati.

Ka/Os, časopis za književnu praksu Kluba studenata komparativne knjiženosti “K.“ Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstavlja svoj treći broj. Osim regularnih prijevoda i autorskih tekstova na meniju je i specijaltitet broja, tzv. “sinonimdžiluci”, osebujni prijevodi i prepjevi pop pjesama i pjesmuljaka većinom američke provenijencije, filtrirani i pobrani s istoimene teme na forumu Filozofskog fakulteta. Tena Gojić čitati će dijelove svoga “Vodvilja pastirskog tipa o Hamdi”, autori sinonimdžiluka sinonimdžiluke, a ostali ovisno o primjeni mehanizama prinude i laske u zadnji čas. Prigodno će govoriti Robert Perišić i Dean Duda.

Zadarski studentski časopis “Tri” započeo je vrlo burno s jednim jedinim pojedincem (Ivanom Tadićem ) godine 2001. u Kantini Sveučilišta u Zadru. Začeće se zbilo prigodom gostovanja Sime Mraovića i Ede Popovića. Unatoč problematičnoj trudnoći i nekoliko pokušaja abortusa časopis ipak ispada na svijet. U drugoj fazi života između puberteta i mladosti u njega penetriraju Alen Tomić i Tino Perdić. Priča ide dalje do trenutka objavljivanja posljednjeg broja i njegovog velikog proboja u metropolu. Dolazi do dobrovoljnog umirovljenja urednika i svrgavanja s trona. U Booksu dolaze čitati i piti: Katja Grcić, Alen Tomić, Tino Perdić, Mario Bakić i Ivan Tadić. Daljnja im je sudbina nepoznata.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –