Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 08.05.2007.

Prva radionica kreativnog pisanja fantasy priča u Hrvatskoj

Društvo SFera organizira prvu radionicu kreativnog pisanja fantasy priča u Hrvatskoj. Radionica nosi ime 'Fantasy-O-Mat', a njen je cilj da na praktičan način potakne domaće autore da više pišu u tom žanru, jednom od najpopularnijih među čitateljima u Hrvatskoj i svijetu. Književna radionica Fantasy-O-Mat održavat će se svakog utorka od 20-22:30h tijekom idućih dva i pol mjeseca, a počinje u utorak 15.05.2007. u 20h u prostorijama društva SFera na Kajzerici u Zagrebu.

'Fantasy-O-Mat' vodi predsjednica žirija za nagradu SFere Mihaela-Marija Perković, a u okviru radionice svoja predavanja imat će domaći autori iz fantasy žanra i predstavnici relevantnih udruga poput "Reda srebrenog zmaja". Radionica je koncipirana je kao kombinacija edukacije o pisanju kratkih fantasy priča sa stilskim vježbama u tom žanru i vježbama tehnika istraživanja tema i motiva iz fantasyija. Poseban naglasak 'Fantasy-O-Mata' bit će na hrvatskoj baštini odnosno na elementima hrvatskog srednjovjekovlja, hrvatske poganske baštine i hrvatske kulture.

Sudionici će po završetku radionice napisati jednu fantasy priču u dužini 30-35 kartica, te biti upućeni u načine daljnjeg aktivnog brušenja kvalitete svog pisanja putem razmjene kritike. Također, polaznici 'Fantasy-O-Mata' imat će prilike upoznati se s urednicima hrvatskih časopisa, fanzina i zbirki koje objavljuju žanrovske priče, posebno iz fantasy žanra.

Radionica 'Fantasy-O-Mat' stoji simboličan iznos 60 kuna, a za sadašnje i nove članove društva SFera je besplatna. Broj polaznika ograničen je na 21, a ostali detalji, uključujući detaljan raspored radionice, nalaze se na web portalu društva SFera pod Fantasy-O-Mat .

"Gospodar prstenova i Harry Potter samo su neka od književnih djela za kojima unazad nekoliko godina u Hrvatskoj vlada prava pomama. Nažalost, mnogo se manje govori o odličnim fantasy pričama i romanima domaćih autora poput Milene Benini ili Zorana Vlahovića. Ključan razlog tome je što je kvalitetnih domaćih fantasy djela vrlo malo. Društvo SFera želi to ispraviti i pomoći domaćim autorima da na jednostavan i kvalitetan način upoznaju tajne fantasy žanra. Stoga vas pozivamo da naučite pisati fantasy pomoću Fantasy-O-Mata", izjavila je Mihaela-Marija Perković, idejna začetnica i voditeljica radionice Fantasy-O-Mat.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Mihaela-Marija Perković
Voditeljica radionice 'Fantasy-O-Mat'
SFera, društvo za znanstvenu fantastiku
Mob. 091 / 250 1561
Mail. mmp@sfera.hr
Web. www.sfera.hr

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –