Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.01.2023.

Putopisna tribina Ivan Đogić: Iran u prezentu
Održava se
19.01.2023. u 20h

Ivan Đogić

Predstavljanje knjige i putopisna tribina Ivan Đogić: Iran u prezentu održat će se u četvrtak 19. siječnja u 20 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1, Zapruđe).

Ivan je već kao student novac počeo "stavljati sa strane" štedeći za prvu nekretninu. No, ispalo je da njegova stambena štednja stana vidjela nije, poslužila je za putovanja i preseljenje u Iran. I evo ga danas – oženjenog Irankom Faribom, kopa svoju zemlju na granici s Afganistanom, a o Iranu je naučio dovoljno da se usudio napisati knjigu koja je dijelom kronika iranskog društva, kulture, povijesti i zemljopisa, a dijelom virtualno putovanje Iranom.

Iran je zemlja, nama daleka i egzotična, o kojoj postoji mnoštvo zabluda i predrasuda i koju slabo poznajemo. Zemlja izuzetno bogate kulture i povijesti, doslovno kolijevka civilizacija, čija je suvremena povijest i život njezinih ljudi obilježena sankcijama pod kojima živi godinama, a u najnovije vrijeme i izuzetno visokom inflacijom.

Kratak autorov boravak u Hrvatskoj poslužio je kao prigoda da se putopisnom tribinom razbiju medijske i osobne predrasude te sazna više o ovoj prelijepoj zemlji i njezinim stanovnicima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –