Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.01.2020.

Radionica kreativnog pisanja poezije Stih po stih

Udruga Nova stranica Zagreb organizira Radionicu kreativnog pisanja poezije Stih po stih.

Na radionici ćete se upoznati s osnovnim pojmovima iz povijesti književnosti i naučiti kako poezija može biti blagotvoran alat kojim ćete dati formu svojim najiskrenijim emocijama. Upoznat ćete se sa suvremenom hrvatskom poezijom ali i zaviriti u drevne bilježnice stranih majstora pisma. Naučit ćete kako i kojim stilskim figurama "pojačati" emocije te usvojiti pravila poezije.

Radionica je namijenena onima koji vole pisati, ali se ne nalaze u proznoj formi. Namijenjena je onima koji poeziju žele pisati i dalje, ali pisati kvalitetnije, "senzibilnije" te učiti o istom na jednoj od radionica pisanja poezije. 

Upisi su u tijeku. Broj polaznika je ograničen.

O voditeljici: 

Martina Vidaić (Zadar, 1986.) do sada je objavila zbirke pjesama "Era gmazova" (nagrada Goran za mlade pjesnike; SKUD IGK, Zagreb, 2011.), "Tamni čovjek Birger" (finale nagrade Janko Polić Kamov; VBZ, Zagreb, 2016.) i "Mehanika peluda" (Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju zbirku pjesama u dvogodišnjem razdoblju; HDP, Zagreb, 2018.) te jedan roman, "Anatomija štakora" (Naklada Ljevak, Zagreb, 2019.). Pjesme su joj također objavljene u nekoliko antologija i izbora, uključujući: "Hrvatska mlada lirika, 2014." (HDP, 2014.), hrvatsko-rumunjska antologija mlađeg pjesništva "Ritualul omului fericit" (Tracus Arte, 2017.), njemačka antologija mlađe europske poezije "Grand Tour" (Carl Hanser Verlag, 2019.), e-knjiga "L'insopportabile delicatezza della polvere" (Kipple officina libraria, 2019.), "Svjetlaci - hrvatsko pjesništvo trećeg poraća" (HDP, 2019.). Pojedinačne pjesme prevedene su joj u raznim prilikama na desetak europskih jezika i objavljene u brojnim časopisima. Od 2015. godine sudjeluje u međunarodnom projektu Versopolis koji okuplja ugledne festivale u cilju promocije perspektivnih europskih pjesnika.

Mjesto održavanja: Centar za kulturu Trešnjevka
Početak: 27. 2. 2020.
Termin: četvrtkom od 18 do 20 sati
Fond sati: 30
Cijena: 1200 kuna
Info i predbilježbe: novastranica1@gmail.com; 095 9981900 (Romina Bengez)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –