Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.05.2023.

Raspisan Natječaj Fonda za kulturu DHK

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2021. godinu. 

Ciljevi Natječaja su: poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje; podizati razinu svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.

Ciljevi će se ostvariti: a) sufinanciranjem postojećih, umjetnički važnih priredbi, susreta, tribina i drugih javnih događanja nekomercijalne naravi; b) sufinanciranjem projekata kojima je cilj promicanje i/ili istraživanje književnosti, prevodilaštva i ilustracije; c) sufinanciranjem projekata koji promiču knjigu, čitanje i autorska prava.

Ukupan iznos potpora je 25.217,33 € (190.000,00 kn)., a pravo prijave na natječaj imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove i institucije koje se bave kulturom te umjetnici kao fizičke osobe.

Detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje natjecatelji prijavljuju isključivo putem prijavnice zaključno do 5. lipnja 2023. Popunjenu prijavnicu treba poslati poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom „Natječaj Fonda za kulturu“. 

Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku (najkasnije do 30. studenog 2023.) te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije do 15. prosinca 2023.

Prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika.

Više o natječaju u prilogu!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –