Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Društvo hrvatskih književnika ×

Tema • 29.04.2021.

Priopćenje Ministarstva kulture i medija vezano uz kriterije Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima

Nakon brojnih negativnih reagiranja pisaca, te nakon pokrenute online peticije za poništenje nedavno raspisanog Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima, nakon strukovnih udruga svojim priopćenjem oglasilo i Ministarstvo kulture i medija.
Tema • 27.04.2021.

Očitovanja strukovnih udruga oko Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima za najbolja ostvarenja u 2019. i 2020.

U želji da razjasnimo situaciju oko ovog poziva, obratili smo se vodstvima strukovnih udruga koje su sudjelovale u izradi kriterija poziva, pa objavljujemo njihove pristigle odgovore.
Najava • 22.04.2021.

Društvo hrvatskih književnika obilježava Dan hrvatske knjige i 121. rođendan

U četvrtak 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige – 500 godina od prvoga izdanja 'Judite' i 121 godina od osnutka Društva hrvatskih književnika. U programu sudjeluju: Miro Gavran, Zlatko Krilić, Goran Grgić, Siniša Popović, Jelena Perčin, Kristian Novak, Stipe Čuić, Luko Paljetak, Mario Kolar, Lahorka Plejić Poje, Zlatko Mateša i drugi.
Najava • 22.03.2021.

sPOJi se na poeziju – prijave u tijeku!

Društvo hrvatskih književnika organizira virtualni program čitanja poezije 'sPOJi se!' Program čini 10 interaktivnih online radionica programa na kojima se uz pomoć teorijskih podloga i iskustava sudionika razvija zajedničko čitanje i kreativno tumačenje poezije. Prijave za sPOJi se! otvorene su do 22. 3. 2021.
Vijest • 01.10.2020.

Zlatko Krilić novi predsjednik Društva hrvatskih književnika

Na Izbornoj skupštini održanoj potkraj rujna za predsjednika DHK izabran je Zlatko Krilić a Mirko Ćurić i Boris Domagoj Biletić izabrani su kao dopredsjednici DHK. Skupštini je nazočilo 111 članova, a tom su prilikom izabrani i članovi ostalih upravno-organizacijskih tijela DHK.
Vijest • 06.07.2018.

Milko Valent dobitnik književne Nagrade 'Tin Ujević' za 2018. godinu

Prosudbeno povjerenstvo Društva hrvatskih književnika, u sastavu: Ernest Fišer, Lada Žigo Španić i Stipe Čuić, odlučilo je jednoglasno Nagradu "Tin Ujević" za najbolju zbirku pjesama, napisanu na hrvatskom jeziku i objavljenu u razdoblju od svibnja 2017. do svibnja 2018. godine, dodijeliti Milku Valentu za knjigu 'Otvorena rosa'.
Vijest • 11.01.2018.

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige 2018.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige. Nagrada Judita bit će dodijeljena za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini; nagrada Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike; nagrada Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2017. godini.