Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tema • Piše: MV Info • 26.04.2022.

Propustili ste - pogledajte 'Ure bez cenzure'

Ure bez cenzure

Jesu li pisci koji čitavu godinu hodaju po promocijama dosadniji od kuhara koji ne daju u miru jesti gostima u restoranima? Čemu uopće razgovor o knjizi, nečemu što je, bilo dobro ili loše, svakako nepopravljivo? Zašto su uopće pojavljivanja književnika važna kad u Hrvatskoj slavu obično stječu nakon smrti? Trebaju li i književnici čitati ili je li to ipak preopasno za očuvanje vlastitog stila?

Na ova i brojna slična pitanja razgovaralo se u sklopu programa Noći knjige u društvu 12 domaćih književnika u subotu 23. travnja 2022. u prostorijama DHK, od 21:30 do 0:30 h, uz live stream na Youtube kanalu Noći knjige.

Sudjelovali su (razgovaralo se u parovima): Snježana Babić Višnjić i Hrvoje Marko Peruzović; Ludwig Bauer i Marina Šur Puhlovski; Milko Valent i Marko Gregur; Zlatko Krilić i Predrag Vrabec; Silvija Šesto i Tomislav Šovagović; Robert Međurečan i Kristijan Vujičić, a razgovore je hrabro i dinamično vodio Vedran Kukavica.

Organizatori: Društvo hrvatskih književnika, Hrvatsko društvo pisaca, uz sudjelovanje Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i tehničku realizaciju Noći knjige.

Više promotivnih video zapisa Noći knjige pogledajte ovdje.

– Ure bez cenzure –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –