Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade ×

Tema • 29.04.2021.

Priopćenje Ministarstva kulture i medija vezano uz kriterije Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima

Nakon brojnih negativnih reagiranja pisaca, te nakon pokrenute online peticije za poništenje nedavno raspisanog Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima, nakon strukovnih udruga svojim priopćenjem oglasilo i Ministarstvo kulture i medija.
Tema • 27.04.2021.

Očitovanja strukovnih udruga oko Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima za najbolja ostvarenja u 2019. i 2020.

U želji da razjasnimo situaciju oko ovog poziva, obratili smo se vodstvima strukovnih udruga koje su sudjelovale u izradi kriterija poziva, pa objavljujemo njihove pristigle odgovore.
Vijest • 01.10.2020.

Književna nagrada 'Zvonko' Krešimiru Butkoviću za roman 'Bok Roko!'

Na 7. natječaj za književnu nagradu 'Zvonko' pristiglo je dvadesetak rukopisa između kojih je prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izdvojilo tri rukopisa koji su se nametnuli vrsnošću stila i zanimljivim pristupom temi. Nakon pomna iščitavanja triju rukopisa povjerenstvo je odlučilo da je ovogodišnji pobjednik natječaja roman Krešimira Butkovića 'Bok Roko!'.
Vijest • 08.07.2020.

7. natječaj za književnu nagradu Zvonko

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade/Klub prvih pisaca raspisuje 7. natječaj za književnu nagradu Zvonko, koja se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade do 70 kartica. Rukopise je moguće slati do 29. kolovoza 2020. Rezultat natječaja bit će objavljen 29. rujna na stranicama društva.
Vijest • 11.03.2020.

5. natječaj KITICA – za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisuje 5. natječaj KITICA, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade. Svoje potpisane stihove uz kratku biografiju šaljite do 1. travnja 2020. Pobjednik natječaja dobiva tiskano izdanje rukopisa, 30 autorskih primjeraka, statuu 'KITICA' te kunsku nagradu u iznosu od 1000 kuna.
Vijest • 03.10.2016.

Rezultati natječaja za književnu nagradu 'Zvonko' 2016.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca objavilo je rezultate natječaja za književnu nagradu 'Zvonko' za neobjavljeni roman za djecu i mlade. Dobitnica nagrade je Vlasta Golub za rukopis 'O ljubavi, spletkama i svemu pomalo'.
Vijest • 02.03.2016.

Natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / klub prvih pisaca raspisuje natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade. Najbolje kitice bit će objavljene u zbirci Najzbika poezije za djecu i mlade 2016. Svoje potpisane stihove uz kratku biografiju šaljite do 1. travnja 2016.