Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.12.2019.

Razgovor s Natašom Govedić o romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?'
Održava se
19.12.2019. u 20h

U četvrtak, 19.12. u 20 sati u klubu Booksa održat će se književni razgovor s profesoricom na Akademiji dramske umjetnosti, teatrologinjom, kazališnom i književnom kritičarkom, urednicom i dramskom pedagoginjom Natašom Govedić. Razgovor će se održati u povodu izlaska njezinog romana Kako zavoljeti morskog psa? (Sandorf, 2019).

„U usporedbi s imperijem pornografije, prijateljstvu definitivno nedostaje spektakla, sprava za mučenje, globalne politike, krvi i sjemena", piše Nataša Govedić na početku svoje nove knjige pod naslovom Kako zavoljeti morskog psa? Iako se prijateljstvo u vrijeme gladi za opscenostima smatra u svakom smislu, pa i umjetničkom, nejestivim, upravo će u njemu Govedić otkriti duboku dramatičnost intimnog svijeta svakoga od nas, bezbrojne registre osjećanja i misli te njemu posvetiti cijeli ovaj roman. Taj je roman stilski, kompozicijski i značenjski građen bez pomodnog, spektakularnog veziva, a s puno raznolikog poetičnog, imaginativnog i kulturološkog materijala.

O romanu Kako zavoljeti morskog psa?, mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.

Nataša Govedić

Kako zavoljeti morskog psa?

  • Sandorf 10/2019.
  • 412 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511764
  • Cijena 95.00 kn

Roman Nataše Govedić 'Kako zavoljeti morskog psa?' bavi se onim što teško prihvaćamo kod sebe i kod druge osobe, bilo da je u pitanju neki oblik agresije ili neki oblik autodestruktivnosti. Na drugoj razini, bavi se prekidom odnosa do kojeg je došlo zbog stanja dugotrajne iscrpljenosti, bolesti, depresije ili autodestruktivnosti prijateljica, na taj način ostvarujući mogućnost kompleksne detekcije traume unutar teksta, kao i njezinog umjetničkog sagledavanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –