Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.10.2009.

Revija malih književnosti u Booksi : književna scena Srbije
Održava se
06.10.2009.

U utorak, 6. listopada 2009. u 19 sati, u Booksi u Zagrebu započinje književni festival udruge Kulturtreger i kluba Booksa - 'Revija malih književnosti', na kojoj će se ove godine predstaviti književna scena Srbije.

Godišnji književni festival udruge Kulturtreger i kluba Booksa od 2005. svake godine ugošćuje mlade književnike iz zemalja regije (od Austrije do Grčke) koji do sad nisu objavljivali u Hrvatskoj.

Cilj festivala je hrvatsku publiku upoznati s najnovijim događanjima na književnim scenama susjednih zemalja te uspostaviti književnu razmjenu između gostiju te domaćih književnika i izdavača.

U suradnji s književnim kritičarima iz gostujućih zemalja svake godine Booksa predstavlja jednu nacionalnu scenu, a nakon Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Bugarske, na jubilarnoj petoj Reviji malih književnosti predstavit će se književna scena Srbije.

Književni kritičar Teofil Pančić odabrao je osmero prozaista, pjesnika i pjesnikinja koji će gostovati u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Dubrovniku od 6. do 10. listopada.

Oni su: Andrija Matić, Borivoje Adašević, Daniel Kovač, Oto Oltvanji, Srđan Papić, Srđan V. Tešin, Dragana Mladenović i Dana Todorović. Što o svom izboru piše Teofil Pančić pročitajte OVDJE!


RASPORED GOSTOVANJA U BOOKSI:

Utorak 6.10. u 20:00 – Borivoje Adašević, Dana Todorović i Dragana Mladenović
Srijeda 7.10. u 20:00 – Srđan V. Tešin, Andrija Matić i Oto Oltvanji
Četvrtak 8. 10. u 20:00 – druženje s hrvatskim piscima (ni manje ni više nego - tulum)
Petak 9.10. u 20:00 – Srđan Papić i Daniel Kovač

Više o autorima i programu!

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –