Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.05.2009.

Ribook : Predstavljanje knjige 'Harakiri, jaje, amputacije...'
Održava se
28.05.2009.

U četvrtak, 28. svibnja 2009. u 19 sati, u riječkoj knjižari Ribook održat će se predstavljanje završnog, trećeg dijela trilogije knjiga o Japanu Velimira Grgića – "Harakiri, jaje, amputacije : Seks i smrt u japanskoj kulturi".

Zanimaju vas Japan, seks i nasilje? Ili samo ljubite film, glazbu, književnost, strip, animaciju, kazalište i modu? Imamo knjigu za vas! "Harakiri, jaja, amputacije", u podnaslovu "Seks i smrt u japanskoj kulturi", završno je zakucavanje japanske trilogije Velimira Grgića. Po prvi puta,  ne samo na hrvatskom jeziku, objavljena je knjiga koja analizira strastven spoj seksa, nasilja i apsurda u japanskoj tradiciji i suvremenoj kulturnoj proizvodnji.

"Harakiri, jaje, amputacije – Seks i smrt u japanskoj kulturi" je Grgićeva osma knjiga, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu s tri riječi u naslovu, koju čine još i "Jegulje, grah, bukkake – Vodič kroz japanske seks-fetiše" i "Katane, lignja, bradavice – Vodič kroz japanski film".

Velimir Grgić (1978) živi u Zagrebu gdje je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Objavljivati počinje s 15 godina u mjesečniku ‘Heroina Nova’. Jedan je od pokretača i urednika magazina ‘Nomad’, koji uređuje sve do prestanka njegova izlaženja 2002. godine. Pisao je i piše za vodeće hrvatske časopise i portale (Klik, Tportal, Globus, Playboy...), američki magazin 'The Source', a okušao se i kao TV-urednik i scenarist. 

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –