Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.05.2009.

Promocija knjige 'Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi'
Održava se
21.05.2009.

U četvrtak, 21. svibnja 2009. u 19h, na Subversive Film Festivalu u Zagrebu (Kino Europa) novinar i pisac Velimir Grgić promovirat će svoju novu knjigu, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu - “Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi.”

Na promociji sudjeluju: Velimir Grgić, Ognjen Strpić i Boris Kuk.

O knjizi:

Ovo je povijest japanske popularne kulture sa žarištem u fenomenu erotske groteske, tzv. erogura.

Po prvi put, ne samo na hrvatskom jeziku, kroz analizu 'ero guro nansensu' sadržaja Grgić objašnjava pozadinu strastvenog spoja seksa, nasilja i apsurda u japanskoj tradiciji i suvremenoj kulturnoj proizvodnji. Knjiga predstavlja neka od najvećih umjetničkih, književnih i redateljskih imena japanske povijesti, u čijem se opusu mogu pronaći žene koje spolno opće s hobotnicama ili zatrudne nakon analnog seksa s čudnovatim kljunašem, kao i parodije na Tolkiena s Frodoyamom kao seksualno frustriranim sumo hrvačem koji postaje prvak zahvaljujući svojim čarobnim tangama te će, kao prvo takvo djelo na hrvatskome jeziku, biti nezaobilazno za daljnje bavljenje japanskom popularnom kulturom.

Velimir Grgić (1978) živi u Zagrebu gdje je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Objavljivati počinje s 15 godina u mjesečniku ‘Heroina Nova’. Jedan je od pokretača i urednika magazina ‘Nomad’, koji uređuje sve do prestanka njegova izlaženja 2002. godine. Pisao je i piše za vodeće hrvatske časopise i portale (Klik, Tportal, Globus, Playboy...), američki magazin 'The Source', a okušao se i kao TV-urednik i scenarist.

"Harakiri, jaje, amputacije – Seks i smrt u japanskoj kulturi" je Grgićeva osma knjiga, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu s tri riječi u naslovu, koju čine još i "Jegulje, grah, bukkake – Vodič kroz japanske seks-fetiše" i "Katane, lignja, bradavice – Vodič kroz japanski film".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –