Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Velimir Grgić ×

Tema • 13.12.2021.

Krhko je znanje iliti Åsa Wikforss i Velimir Grgić o teorijama zavjere

Zavaljeni u svojim foteljama, bez kompasa, s glavom duboko u internetskom sveznanju, stalno se sudaramo sa znanjima koja su kontradiktorna, 'alternativnim' činjenicama, dezinformacijama, lažnim vijestima i teorijama zavjere.
Najava • 28.05.2009.

Ribook : Predstavljanje knjige 'Harakiri, jaje, amputacije...'

U četvrtak, 28. svibnja 2009. u 19 sati, u riječkoj knjižari Ribook održat će se predstavljanje završnog, trećeg dijela trilogije knjiga o Japanu Velimira Grgića – "Harakiri, jaje, amputacije : Seks i smrt u japanskoj kulturi". Knjiga analizira strastven spoj seksa, nasilja i apsurda u japanskoj tradiciji i suvremenoj kulturnoj proizvodnji.
Najava • 21.05.2009.

Promocija knjige 'Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi'

U četvrtak, 21. svibnja 2009. u 19h, na Subversive Film Festivalu u Zagrebu (Kino Europa), novinar i pisac Velimir Grgić promovirat će svoju novu knjigu, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu - “Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi.” Na promociji sudjeluju: Velimir Grgić, Ognjen Strpić i Boris Kuk.
Najava • 21.10.2006.

Promocija i projekcija: Katane, lignja, bradavice i Žuti titl

Dođite u subotu 21. 10. u 18 sati, u Studentski Centar, u dvoranu Press centra ZFF-a, gdje će Velimir Grgić, Marko Mihalinec, Kruno Lokotar, Ognjen Strpić i Dragan Rubeša (ako uspije doći) predstaviti knjigu «Katane, lignja, bradavice : Vodič kroz japanski film» i prikazati inserte s prvog DVD-a "Žutog titla" (Grgić-Mihalinec) ) : 9 minuta filmova + 103 minute dodataka!
Najava • 15.01.2006.

Ne propustite - Povratak žutog titla!

U nedjelju, 15-og siječnja 2006. od 21.00 h pozvani ste u KSET kako bi se družili i zabavili na promociji knjige: "Povratak Žutog titla (ukoričeni filmski zabavnik)" Velimira Grgića & Marka Mihalinca - koji će vas počastiti razgovorom ugodnim, klipovima i filmom iznenađenja (jedan od filmova navedenih kao najbolji svih vremena u biografijama "Povratka Žutog titla").