Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.04.2019.

Rok za prijave programa i akcija za Noć knjige 2019. produžen do 5. travnja
Održava se
23.04.2019.

Noć knjige 2019.

Prijave ovogodišnjih programa i akcija u Noći knjige produžene su do 5. travnja. Organizatori do tada, naime, garantiraju da će informacije o vašem program biti na vrijeme obrađene i publicirane u posebnoj programskoj knjižici (u pdf formatu), kao i da će vam stići na vrijeme isporučiti programske materijale (plakate, bookmarkere).

Link na prijavnicu.
Promotivne materijale možete preuzeti ovdje.

Naravno, moći ćete se prijaviti i nakon 5. travnja (sve do 20. 4. 2019.) ali za takve prijave organizatori ne mogu garantirati da će ih uspjeti na vrijeme obraditi i uvrstiti u programsku knjižicu.

Osma Noć knjige, manifestacija kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu održat će se u utorak, 23. travnja 2019. godine. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Kao i do sada, želja nam je da se na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, u knjižarama, antikvarijatima, knjižnicama, različitim institucijama te u svim ostalim prostorima „prijatejima knjige“, kao i u javnome prijevozu, organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i sl., s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, kako bi nas ljubav prema njoj još više međusobno povezala.

Posebna nam je želja da Noć knjige u 2019. zaživi i na ulicama, trgovima i u kvartovima, stoga pozivamo mjesne odbore širom Hrvatske da se povežu s lokalnim udrugama i organizacijama (turističke zajednice, knjižnice, škole, vrtići, starački domovi...) te organiziraju druženja s piscima, prevoditeljima, ilustratorima, umjetnicima, glazbenicima i ostalim stvarateljima iz kvarta, potaknu razmjenu knjiga, organiziraju javna čitanja, okupe se oko mjesta gdje postoje spomenici likovima ili piscima, ožive ih i stvore jedinstven „šušur“ u Noći knjige. 
 

U Noći knjige 2019. pozivamo vas da posebnu pozornost posvetite temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“. ( opširnije )

– Noć knjige 2019. - Knjigomir –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –