Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 12.05.2010.

Sibila Petlevski

Sibila Petlevski rođena je 11. svibnja 1964. godine u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik s književnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1988.), te magistrirala (1991.) i doktorirala (1996.) na istom fakultetu s temama iz područja teatrologije. Predaje dramatologiju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Upravnog odbora Međunarodnog PEN-a, dopisna članica francuske pjesničke akademije L'Académie Mallarmé te urednica u domaćim i stranim časopisima.

Piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Poezija i proza prevedene su joj na desetak svjetskih jezika. Nastupala na brojnim međunarodnim književnim skupovima. Dobitnica je godišnje Nagrade Vladimir Nazor za književnost 1993. za zbirku pjesama ‘Sto aleksandrijskih epigrama’, Nagrade Petar Brečić za teorijsku dramaturgiju, za knjige ‘Kazališne suigre’ i ‘Simptomi moderniteta’, 2002. godine. Autorica je šest knjiga poezije i tri romana.

Malobrojni hrvatski pisci mogu se pohvaliti vlastitim internetskim strnicama, a među ponajbolje takve sajtove svakako spada web Sibile Petlevski. Radi se o vrlo preglednim i odlično dizajniranim stranicama.

Tekstovi o autoričinim knjigama i njezinim aktivnostima su višejezični (hrvatski, engleski, njemački, makedonski...), klikom na sliku naslovnice svake pojedine autoričine knjige otvara se stranica za narudžbu knjige, a tu su i vrlo brojni linkovi prema inozemnim časopisima s kojima autorica surađuje te obilje vrlo kvalitetnih fotografija i izvadaka iz stranih časopisa koji su pisali o spisateljskom i znanstvenom radu Sibile Petlevski.

sibilapetlevski.com

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –