Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.12.2017.

Sjećanja Krležinih suvremenika : Vladimir Gerić
Održava se
05.12.2017. u 18h

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika koji će se u utorak, 5. prosinca u 18 sati održati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže (Krležin Gvozd 23) svestrani hrvatski umjetnik Vladimir Gerić govorit će o susretima s Krležom.

Vladimir Gerić, kazališni redatelj i prevoditelj s devet jezika (engleskog, francuskog, češkog, makedonskog, njemačkog, poljskog, ruskog, talijanskog i slovenskog) opsjednut je čudom riječi Krležinog opusa i rasponima njegovog autorstva.

Prvi susret s Krležinim djelom imao je odmah po izlasku Balada Petrice Kerempuha 1936., a potom je uprizorio Krležine drame U agoniji i Gospoda Glembajevi što je bio povod za susrete i razgovore s autorom. Nakon Krležine smrti na scenu HNK u Osijeku 2002. postavlja Kraljevo, ranu dramu Krležinog teatra. U Sjećanjima Vladimir Gerić opisuje duh Krležine epohe, ambijent susreta, te portretira našeg velikog pisca.

Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Edo Galić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan, Branislav Glumac, Ivan Golub i Latica Ivanišević memorijski niz se nastavlja svjedočanstvom Vladimira Gerića.

Organizatori projekta su Muzej grada Zagreba i Teatar poezije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –