Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.10.2016.

Sjećanje Krležinih suvremenika : Eduard Galić
Održava se
05.10.2016. u 18h

foto©Novkovic

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika sudjeluje veliki filmski i televizijski redatelj i scenarist Eduard Galić.

U srijedu 5. listopada u 18 sati u Krležinom domu/Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi memorijski niz s Eduardom Galićem koji se u autentičnom prostoru Krležinog doma sjeća susreta s Krležom.

Smatra ga se za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja. Stvarateljska mu je karijera duga preko 45 godina. Režirao je brojne televizijske drame, televizijske serije, dokumentarne filmove, tri igrana filma i 100 raznih televizijskih forma.

Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru.

Nakon Eduarda Galića program Sjećanja Krležinih suvremenika ugostit će: Georgija Para, Antuna Vrdoljaka, Boru Krivokapića, Zlatka Boureka, Matu Lončara, Ivu Štivičića, Radu Šerbedžiju, Mani Gotovac, Nevu Rošić, Tonka Lonzu, Laticu Ivanišević, Josipa Vaništu, Stanka Lasića, Igora Mandića, Josipa Šentiju…

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –