Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sjećanja Krležinih suvremenika ×

Najava • 12.03.2019.

Sjećanja Krležinih suvremenika: Zlatko Kauzlarić Atač

U okviru projekta Sjećanja Krležinih suvremenika, utorak 12. ožujka u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže istaknuti slikar i scenograf Zlatko Kauzlarić Atač svjedočit će o susretima s Krležom. Od 1973. više je puta portretirao Krležu a kao scenograf postavio je više Krležinih tekstova i njihovih adaptacija.
Najava • 22.11.2018.

Sjećanja Krležinih suvremenika: Marijeta Vujičić (Marietta Vujicsics)

Program 'Sjećanja Krležinih suvremenika' čija je gošća ugledna mađarska prevoditeljica i urednica Marijeta Vujičić, održat će se u četvrtak 22. studenoga u Memorijalnom stanu Miroslava i Bele Krleže. Marijeta Vujičić, zajedno sa svojim suprugom Stojanom Vujičićem, ostvarila je brojne susrete s velikim književnikom u Mađarskoj i Hrvatskoj.
Najava • 05.12.2017.

Sjećanja Krležinih suvremenika : Vladimir Gerić

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika koji će se u utorak, 5. prosinca održati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže svestrani hrvatski umjetnik Vladimir Gerić govorit će o susretima s Krležom.
Najava • 05.10.2016.

Sjećanje Krležinih suvremenika : Eduard Galić

U srijedu 5. listopada u Krležinom domu/Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi memorijski niz s Eduardom Galićem koji se u autentičnom prostoru Krležinog doma sjeća susreta s Krležom.
Najava • 13.09.2016.

Sjećanja Krležinih suvremenika - Irena Vrkljan

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika sudjeluje velika književnica Irena Vrkljan. Ona će se u autentičnom prostoru Krležinog doma i vrta prisjećati susreta i suradnje s Krležom i Belom. S Irenom Vrkljan o Krleži razgovara Goran Matović.