Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.09.2016.

Sjećanja Krležinih suvremenika - Irena Vrkljan
Održava se
13.09.2016. u 18h

Irena Vrkljan

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika, u utorak 13. rujna u 18 sati u Krležinom vrtu, Krležin Gvozd 23 /Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, sudjeluje velika književnica Irena Vrkljan.

S Irenom Vrkljan o Krleži razgovara Goran Matović.

Pjesnikinja, prozaistica, radiodramatičarka, esejistica, prevoditeljica Irena Vrkljan djeluje na hrvatskoj književnoj sceni već više od pedeset godina. Svoj uspješan književni i umjetnički put započela je u okviru generacije "krugovaša", kojima pripada dobno i poetički. Velikim i estetski respektabilnim opusom, od mladenačke nadrealističke poezije do autobiografske proze prepoznatljiva narativnog rukopisa, Irena Vrkljan ugradila je svoj trajan doprinos u hrvatsku književnost i kulturu.

Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović i Slavko Goldstein, memorijski niz nastavlja se s Irenom Vrkljan koja se u autentičnom prostoru Krležinog doma i vrta sjeća susreta i suradnje s Krležom i Belom. Evocira sjećanja na značajne osobnosti iz Krležinog sazviježđa. Govorit će o Marku Ristiću, Ljubi Babiću, Krsti Hegedušiću, Miljenku Stančiću…

Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru. (Goran Matović)

Nakon Irene Vrkljan, organizatori, Muzej grada Zagreba i Teatar poezije, u Krležinom domu planiraju ugostiti Branislava Glumaca, Boru Krivokapića, Zlatka Boureka, Georgija Para, Matu Lončara, Ivu Štivičića, Radu Šerbedžiju, Mani Gotovac, Nevu Rošić, Tonka Lonzu, Laticu Ivanišević, Josipa Vaništu, Stanka Lasića, Igora Mandića, Antuna Vrdoljaka, Josipa Šentiju, Edu Galića…

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –