Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Vrkljan ×

Najava • 28.06.2022.

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni'

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni' koju su priredile Sandra Križić Roban i Nives Tomašević, održat će se u utorak 28. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj su prikazana mnogobrojna pisma, crteži i razglednice koje su Ireni upućivali njezini prijatelji, uz priređivačice, govorit će i Anita Peti Stantić, Ivana Mance te Helena Sablić Tomić.
Vijest • 23.03.2021.

U 91. godini života preminula hrvatska književnica Irena Vrkljan

U Zagrebu je 23. ožujka 2021. u 91. godini života preminula hrvatska književnica Irena Vrkljan. Pjesnikinja, prozaistica, radio-dramatičarka, esejistica i prevoditeljica na književnu je scenu stupila u razdoblju krugovaša poezijom nadrealističke tematike...
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.'

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.' održati će se u srijedu 16. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Dnevnik će predstaviti Irena Vrkljan, Sandra Brkljačić, Zdravko Zima i Josip Pandurić.
Najava • 09.11.2018.

Antologija poezije uživo : Irena Vrkljan

U drugoj večeri ciklusa 'Antologija poezije uživo' koja se održava u sisačkoj galeriji Striegl gostuje pjesnikinja i prozna spisateljica, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Uz pjesme u interpretaciji autorice s njome će o zanimljivim temama razgovarati voditeljica ciklusa - Sonja Manojlović.
Najava • 19.04.2018.

Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru'

Nakladnička kuća Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru' koje će se održati u Knjižnici 'Bogdan Ogrizović' (Preradovićeva 5, Zagreb) u četvrtak 19. travnja 2018. s početkom u 19.30 sati. Pripovijest je to iz poslijeratnog Berlina, iz 'vremena gladi i bijede' od 1945. do 1947. godine.
Kritika • 12.12.2014.

Irena Vrkljan : Koračam kroz sobu

Poetika je to prepoznavanja odbačenih, hiper-senzibilnih, onih koji su između. Fragmenti života Marine Cvetaeve, Ane Ahmatove, Camille Claudel, Virginije Woolf, Charlotte Salomon, Waltera Benjamina i drugih postali su autoričino ogledalo, njihovim je primjerima podsjećala na vlastitu različitost i tražila pravo na nju. Ono što tražim, Marina, je i izgubljena hrabrost, napisat će Irena Vrkljan u romanu...
Najava • 11.12.2014.

Zagrebačke posvete u znaku književnice Irene Vrkljan

Teatar poezije priređuje scenski portret književnice Irene Vrkljan pod naslovom 'Crne niti paučine', u četvrtak 11. prosinca u 20 sati u Koldingu. Uz Irenu Vrkljan sudjeluju Jadranka Ðokić, Ivana Buljan Legati, Irena Šekez Sestrić, Justina Vojaković Fingler, Sara Renar i Goran Matović.
Najava • 19.11.2014.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Irena Vrkljan

Na tribini 'Cruising sa Srđanom Sandićem' koja će se održati u srijedu 19. studenog s početkom u 19 sati u Klubu MaMa u Zagrebu, Srđan Sandić ugostiti će Irenu Vrkljan, 'našu Virginiju Woolf'. Razgovarat će se o tekstu, (ne)stvarnosti koja ga oblikuje, melankoliji, ljubavi, sjećanju...