Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Vrkljan ×

Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.'

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.' održati će se u srijedu 16. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Dnevnik će predstaviti Irena Vrkljan, Sandra Brkljačić, Zdravko Zima i Josip Pandurić.
Najava • 09.11.2018.

Antologija poezije uživo : Irena Vrkljan

U drugoj večeri ciklusa 'Antologija poezije uživo' koja se održava u sisačkoj galeriji Striegl gostuje pjesnikinja i prozna spisateljica, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Uz pjesme u interpretaciji autorice s njome će o zanimljivim temama razgovarati voditeljica ciklusa - Sonja Manojlović.
Najava • 19.04.2018.

Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru'

Nakladnička kuća Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru' koje će se održati u Knjižnici 'Bogdan Ogrizović' (Preradovićeva 5, Zagreb) u četvrtak 19. travnja 2018. s početkom u 19.30 sati. Pripovijest je to iz poslijeratnog Berlina, iz 'vremena gladi i bijede' od 1945. do 1947. godine.
Najava • 13.09.2016.

Sjećanja Krležinih suvremenika - Irena Vrkljan

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika sudjeluje velika književnica Irena Vrkljan. Ona će se u autentičnom prostoru Krležinog doma i vrta prisjećati susreta i suradnje s Krležom i Belom. S Irenom Vrkljan o Krleži razgovara Goran Matović.
Razgovor • 04.08.2015.

Irena Vrkljan : Moji literarni ljubimci važni su mi kao i živi ljudi

Znali smo se osam dana kada je Benno sa svojim koferom uselio u moj studentski stan. Krevet je bio od Crvenog križa. Ormar bez pozadine, peć s ugljenom. Ali, ljubav je bila velika. Možda se takva ljubav ne dešava svakome.
Najava • 24.05.2006.

Srijeda i četvrtak na 3. Zagrebačkom sajmu knjiga

Tijekom srijede i četvrtka na na 3. Zagrebačkom sajmu knjiga predstaviti će se brojni autori i njihove knjige: Velimir Visković ("U sjeni FAK-a"), Irena Vrkljan ("Sabrana proza"), Darko Macan ("Žuta minuta"), Robert Naprta ("Balkan Inc: Bijela jutra"; "Balkan Inc: Marševski koraci"), Branko Kostelnik ("Enciklopedija glazbe"), Ingo Schulze ("Simple storys")... Matias Flacius će predstaviti knjigu "Osobno...