Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Vrkljan ×

Vijest • 23.03.2021.

U 91. godini života preminula hrvatska književnica Irena Vrkljan

U Zagrebu je 23. ožujka 2021. u 91. godini života preminula hrvatska književnica Irena Vrkljan. Pjesnikinja, prozaistica, radio-dramatičarka, esejistica i prevoditeljica na književnu je scenu stupila u razdoblju krugovaša poezijom nadrealističke tematike...
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.'

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.' održati će se u srijedu 16. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Dnevnik će predstaviti Irena Vrkljan, Sandra Brkljačić, Zdravko Zima i Josip Pandurić.
Najava • 09.11.2018.

Antologija poezije uživo : Irena Vrkljan

U drugoj večeri ciklusa 'Antologija poezije uživo' koja se održava u sisačkoj galeriji Striegl gostuje pjesnikinja i prozna spisateljica, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Uz pjesme u interpretaciji autorice s njome će o zanimljivim temama razgovarati voditeljica ciklusa - Sonja Manojlović.
Najava • 19.04.2018.

Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru'

Nakladnička kuća Disput predstavlja knjigu Benna Meyer-Wehlacka 'Šlatenšames ili Berlin na moru' koje će se održati u Knjižnici 'Bogdan Ogrizović' (Preradovićeva 5, Zagreb) u četvrtak 19. travnja 2018. s početkom u 19.30 sati. Pripovijest je to iz poslijeratnog Berlina, iz 'vremena gladi i bijede' od 1945. do 1947. godine.
Najava • 13.09.2016.

Sjećanja Krležinih suvremenika - Irena Vrkljan

U programu Sjećanja Krležinih suvremenika sudjeluje velika književnica Irena Vrkljan. Ona će se u autentičnom prostoru Krležinog doma i vrta prisjećati susreta i suradnje s Krležom i Belom. S Irenom Vrkljan o Krleži razgovara Goran Matović.
Najava • 11.12.2014.

Zagrebačke posvete u znaku književnice Irene Vrkljan

Teatar poezije priređuje scenski portret književnice Irene Vrkljan pod naslovom 'Crne niti paučine', u četvrtak 11. prosinca u 20 sati u Koldingu. Uz Irenu Vrkljan sudjeluju Jadranka Ðokić, Ivana Buljan Legati, Irena Šekez Sestrić, Justina Vojaković Fingler, Sara Renar i Goran Matović.
Najava • 19.11.2014.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Irena Vrkljan

Na tribini 'Cruising sa Srđanom Sandićem' koja će se održati u srijedu 19. studenog s početkom u 19 sati u Klubu MaMa u Zagrebu, Srđan Sandić ugostiti će Irenu Vrkljan, 'našu Virginiju Woolf'. Razgovarat će se o tekstu, (ne)stvarnosti koja ga oblikuje, melankoliji, ljubavi, sjećanju...
Najava • 04.11.2014.

Čitateljski klub Spajalica u društvu Irene Vrkljan

Čitateljski klub Spajalica koji spaja umirovljene i aktivne knjižničare kao i sve druge ljubitelje lijepe književnosti, održat će se u utorak 4. studenoga u Knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu, a ugostit će uvaženu književnicu Irenu Vrkljan. Dođite i iz prve ruke upoznajte 'našu Virginiju Woolf'.