Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.11.2014.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Irena Vrkljan
Održava se
19.11.2014.

Irena Vrkljan ispisala je, zasigurno, najdublje intimne stranice suvremene hrvatske književnosti. Poznajemo je kao autoricu koja je inaugurirala autobiografsko pismo hrvatske književnosti kraja 20. i početka 21. stoljeća. Od “Svile, škare” preko “Marine ili o biografiji” do “Pisma u pismu” kao i najnovije knjige “Koračam kroz sobu”.

Na tribini "Cruising sa Srđanom Sandićem" koja će se održati u srijedu 19. studenog s početkom u 19 sati u Klubu MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb) Srđan Sandić ugostiti će Irenu Vrkljan.

Razgovarat će se o tekstu, (ne)stvarnosti koja ga oblikuje, melankoliji, ljubavi, sjećanju.

Irena Vrkljan je hrvatska književnica rođena 21. kolovoza 1930. godine u Beogradu gdje završava osnovnoškolsku naobrazbu. Gimnaziju polazi u Zagrebu, a školovanje nastavlja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu studirajući arheologiju i germanistiku te režiju na Akademiji za film i televiziju u Berlinu. Pjesnikinja, prozaistica, radio-dramatičarka, esejistica i prevoditeljica je na književnu scenu stupila u razdoblju krugovaša poezijom nadrealističke tematike. U to je vrijeme sa Zvonimirom Golobom prevodila djela njemačkih autora. Bila je dugogodišnja urednica TV emisije “Portreti i susreti” za koju je napisala sedamdesetak scenarija o domaćim umjetnicima. Živi i radi kao profesionalna književnica na relaciji Zagreb – Berlin. Objavljuje na hrvatskom i na njemačkom jeziku. Godine 2005. nagrađena je nagradom “Vladimir Nazor” za životno djelo.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –