Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.03.2007.

Slaven Jurić u HDP-u

U srijedu 14. ožujka u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se predstavljanje knjige Slavena Jurića «Počeci slobodnoga stiha, eksplicitna poetika – teorija – hrvatski formativni period».

O knjizi će govoriti:
dr. sc. Zoran Kravar, red. prof.;
dr. sc. Tomislav Bogdan, doc.;
Slaven Jurić, autor;
Divna Mrdeža Antonina, urednica knjige.

Slaven Jurić rođen je 3. studenoga 1966. u Zenici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1994. komparativnu književnost i filozofiju, magistrirao 1999., a na istom je fakultetu doktorirao 2005. s temom «Počeci hrvatskoga slobodnog stiha – s teorijom oblika». Od godine 1995. radi na Odsjeku za komparativnu književnost, gdje je docent na Katedri za teoriju književnosti.

Autor dvadesetak znanstvenih i stručnih radova u različitim časopisima i zbornicima, nekoliko prijevoda, te niza stručnih i kritičkih tekstova o suvremenoj poeziji i književnoteorijskoj literaturi. Stalni je suradnik na projektima Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža. Okvir njegova znanstvenoga interesa obuhvaća razdoblje od romantizma do modernizma, odnosno teoriju i komparativnu povijest hrvatskoga stiha.

Objavio:
«Lektira na dlanu 1 i 2»; ( koautorstvo), Sysprint Zagreb 2000/2002.
«Rastućim skladom»; HSN Zagreb, 2002.
«Počeci slobodnoga stiha, eksplicitna poetika – teorija – hrvatski formativni period»; Thema, Zadar 2006.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –