Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.12.2017.

Slavljeničko predstavljanje novog romana Kazua Ishigura u Zagrebu u večeri dodjele Nobelove nagrade za književnost
Održava se
10.12.2017. u 17h

Kazuo Ishiguro tvrdi da ga, kao pisca, više zanima ono u što se ljudi uvjeravaju, ono što vjeruju da se dogodilo od onoga što se zaista zbilo. Budući da je Kazuo Ishiguro jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih suvremenih autora engleskoga govornog područja, tu su njegovu iskrenu namjeru prepoznali i čitatelji i struka, ovjenčavši ga brojnim nagradama.

Posljednju među njima, Nobelovu nagradu za književnost za 2017. godinu, Ishigurovi će poklonici imati prilike proslaviti u vrijeme njezine dodjele u Stockholmu, u nedjelju, 10. prosinca (od 17 sati) kada će se u prostoru Crafter's Lava na zagrebačkom Gornjem gradu (Opatička 2) premijerno predstaviti posljednje Ishigurovo djelo, njegov sedmi roman "Pokopani div", u prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa i u izdanju nove nakladničke kuće Mitopeje.

Uz prevoditelja i nakladnika, o ovoj će istančanoj pripovijesti – o povijesnom i osobnom zaboravu, o ustrajnosti ljubavi i krajnjim kušnjama srca, o dvojbama oko vrijednosti kojima je čovjek posvetio cijeli život te o sjeti zbog nemogućnosti dosezanja žuđenog ishoda – na zagrebačkom predstavljanju govoriti i redaktori knjige Martina Pranić i Petar Bujas.

Književno slavlje bit će popraćeno glazbom prošlogodišnjeg laureata Boba Dylana.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –