Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.01.2016.

Slavoj Žižek ponovno gost Filozofskoga teatra
Održava se
23.01.2016. u 19:30h

Točno godinu dana nakon što je prvi put neki filozof rasprodao Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, zbog čega su dodatna sjedala bila postavljena i na samu pozornicu vodeće kazališne kuće u Hrvatskoj, Slavoj Žižek ponovno se vraća kao gost Filozofskoga teatra što ga vodi Srećko Horvat.

"Najopasniji filozof Zapada” (kako ga je proglasio časopis The New Republic), nastupit će u subotu, 23. siječnja u 19,30 sati u zagrebačkom HNK.

Uz novo izdanje Filozofskoga teatra, izdavačka kuća Fraktura u suradnji s HNK objavila je i dugo iščekivanu Žižekovu “Antigonu”. Riječ je o prvome dramskom tekstu slovenskoga filozofa koji je on napisao specijalno na poziv Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a koji će nakon hrvatskog izdanja uskoro biti objavljen na desetak drugih svjetskih jezika. Svjetska premijera predstave po Žižekovu tekstu očekuje se upravo u zagrebačkome HNK.

 

Antigona Žižek Slavoj

Predstavljanje drame "Antigona" održat će se nešto ranije istog dana (18 sati) u svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Srećko Horvat, Dubravka Vrgoč i Seid Serdarević.


Slavoj Žižek rođen je u Ljubljani 1949. Doktorirao je na Ljubljanskom sveučilištu 1981., a drugi je doktorat obranio u Parizu na slavnom Sveučilištu Pariz VIII. Danas je Slavoj Žižek jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih filozofa, o čemu svjedoče brojne knjige napisane o njegovu radu kao i nekoliko dokumentarnih filmova te krcate dvorane diljem svijeta. Autor je više od pedeset knjiga prevedenih na više od dvadeset svjetskih jezika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –