Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.02.2014.

Splitska Bookvica : Karmela Špoljarić
Održava se
20.02.2014.

U književnom programu Bookvica gostuje zagrebačka autorica Karmela Špoljarić koja će publici predstaviti svoje dvije knjige objavljene prošle godine: zbirku priča „Pazi što ćeš poželjeti“ (CeKaPe, 2013.) i roman „Nije ovo Twin Peaks“ (AGM, 2013.).

Karmela Špoljarić već nekoliko godina objavljuje priče u književnim časopisima, na portalima i na radiju, a osvojila je i nekoliko nagrada, od kojih je najznačajnije treće mjesto nagrade Ministarstva kulture „Marin Držić“ 2011. godine za dramski tekst „Nula kuna po minuti“. Kritika ističe maštovitost i razigranost kao odlike njezina rukopisa, karakteriziranog uplivom fantastike u realistički pripovjedni postupak, a hvali i njezino dojmljivo baratanje riječima i stilskim sredstvima.

Osim o njezinim dosad objavljenim knjigama, voditeljica Bookvice Patricija Vodopija s gošćom će popričati o književnim utjecajima na njezino pisanje, o odnosu starosjedioca i došljaka u našim priobalnim mjestima iz njezine perspektive, o tzv. „novom ženskom valu“ u hrvatskoj književnosti, o poteškoćama na koje nailaze književni debitanti, o radionicama kreativnog pisanja i drugim temama.

Gošća će odabrati glazbu koja će se slušati u nastavku večeri te će darovati zbirku „Pazi što ćeš poželjeti“ najsretnijoj posjetiteljici ili posjetitelju Bookvice.

Bookvica se održava u četvrtak 20. veljače 2014. s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II).

Karmela Špoljarić rođena je 1967. u Zagrebu. Maturirala je u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu, a magistrirala na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti.
Pisati je počela 2010. Piše prozne i dramske tekstove. Priče objavljuje na Trećem programu HR-a i u časopisima. U jesen 2013. pokrenula je dopisnu radionicu kreativnog pisanja pod nazivom „Kako početi?“

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –