Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.11.2016.

Splitska Bookvica u društvu Edija Matića i Regije stranaca
Održava se
01.12.2016. u 20:30h

Na novoj književnoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 1. prosinca s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski pisac, fotograf i svestrani umjetnik Edi Matić koji će predstaviti svoj novi, treći po redu roman „Regija stranaca“ (Hena com, 2016), roman ceste s elementima pikarskog, kriminalističkog i humorističnog romana, koji ocrtavanjem problematike tranzicijskih društava problematizira i dublje uzroke određenih društvenih pojava.

Razgovor s autorom vodit će Korana Serdarević.

U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autora, a u tradicionalnoj nagradnoj igri netko iz publike dobit će roman „Regija stranaca“ na dar.

O autoru:

Grimalda Matić Edi

Edi Matić rođen je 1962. u Splitu. Bavio se grafičkim dizajnom i glazbenom i video produkcijom. Jedan je od osnivača udruge za promicanje kulture i umjetnosti „Kurs“, koja vodi projekt rezidencije za pisce „Marko Marulić“ u Splitu. Za vrijeme rata vodio je njemačku mirovnu i humanitarnu organizaciju na području Hrvatske i BiH i bio pokretač i koproducent mjuzikla „Sarajevski krug“. Kao fotograf imao je samostalne izložbe u Beču, Grazu, Leipzigu i Splitu.

Kratke priče i poezija objavljivane su mu u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Austriji, Njemačkoj, Makedoniji i na portalu svjetske književnosti Asymptote.

2008. u izdanju Naklade Ljevak izlazi mu roman Ovdje fali ženska ruka. Kao rukopis ulazi u finale V.B.Z.- ovog natječaja za neobjavljeni roman 2007., 2008. je nominiran za nagradu Kiklop, a bio je i u užem izboru nagrade roman@tportal.hr.
2012. u izdanju Naklade Ljevak izlazi i roman Grimalda, koji je dobio austrijsku književnu nagradu Steiermärkische Bank. Grimaldu u Austriji objavljuje izdavačka kuća Leykam, u Srbiji KR Rašić, a u Makedoniji Goten publishing.

Edi Matić

Regija stranaca

  • Hena com 11/2016.
  • 300 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591491

Što se dogodi kad se skokne do Budimpešte, putuje na relaciji Beograd-Priština, odmori na vojvođanskom salašu, posluša opera u Düsseldorfu, prošeta splitskom rivom i tome doda nekoliko ljubavnih priča? Dobije se roman 'Regija stranaca', istinita bajka o tri simpatična, poštena lopova dostojna Hollywooda, i o još nekim, prilično ozbiljnim zločincima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –