Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.03.2021.

sPOJi se na poeziju – prijave u tijeku!
Održava se
22.03.2021.

Društvo hrvatskih književnika organizira virtualni program čitanja poezije sPOJi se! 

sPOJi se! čini 10 interaktivnih online radionica programa Poj - poezija, jednostavno na kojima se uz pomoć teorijskih podloga i iskustava sudionika razvija zajedničko čitanje i kreativno tumačenje poezije. U tome će im pomoći zanimljive teorije, vječne rasprave i kreativne igre, te im omogućiti jedinstveno iskustvo vrhunske poezije – sve iz udobnosti njihova doma.

Sudjelovanjem u ovom programu korisnici će “steći znanja iz širokog područja kulture, razviti svoje komunikacijske i interpretacijske vještine te stvoriti kolektiv poticajan za kreativno izražavanje. Uz pomoć cjelovitog interaktivnog pristupa otkrit će i vlastito mjesto u kulturi i mjesto kulture u sebi – a pritom i doista uživati u poeziji 50 suvremenih hrvatskih pjesnika. Uz sve to, program prate i javno dostupni digitalni sadržaji: virtualna čitanka i 10 edukativnih videoisječaka”.

Programske radionice u trajanju od 90 minuta održavat će se jednom tjedno u razdoblju 30. 3. – 2. 6. 2021. Vodi ih Luka Tripalo, član Društva hrvatskih književnika i nagrađivani pjesnik, a s poezijom će “spojiti” sveukupno 20 sudionika u dobi između 18 i 35 godina. Za sudjelovanje je potrebna samo internetska veza i Zoom aplikacija.
 
Prijave za sPOJi se!, otvorene su do 22. 3. 2021. na ovoj poveznici.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –