Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.11.2016.

Stihovnica Siska : Ljerka Car Matutinović
Održava se
05.11.2016. u 19h

Nova Stihovnica Siska, koja će se održati u subotu 5. studenog s početkom u 19 sati, ugostit će uglednu hrvatsku pjesnikinju, prozaisticu, književnicu za djecu, esejisticu, književnu kritičarku i prevoditeljicu Ljerku Car Matutinović.

Gošća će se sisačkoj publici predstaviti odabranim pjesmama iz svoga bogatog poetskog opusa, a govorit će se i o brojnim drugim temama vezanima za književnost, između ostaloga i o njezinoj novoj, nedavno objavljenoj knjizi izabranih priča "Život bezbrižan i lepršav".

U nastavku večeri, svoje će pjesme moći govoriti i ostali zainteresirani pjesnici.

Stihovnica Siska održava se na adresi: Ogranak Matice hrvatske Sisak, Rimska 9.

Stihovnicu moderira Siniša Matasović.

Ukratko o autorici:
 

Ljerka Car Matutinović rođena je u Crikvenici. Živi i radi u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je hrvatski i talijanski jezik s književnostima. Član je Društva hrvatskih književnika od 1975., hrvatskog PEN centra, zagrebačkog centra Europskog društva kulture (sa sjedištem u Veneciji), član Hrvatskog društva pisaca i član Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Za svoje pjesničko i prozno stvaralaštvo dobila je niz nagrada. Pjesme Ljerke Car Matutinović prevedene su na desetak stranih jezika, pripovijetke na talijanski, njemački i engleski jezik. Zastupana je u domaćim i stranim antologijama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –