Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ljerka Car Matutinović ×

Vijest • 31.10.2019.

Povelja Srebrne svirale 2019. – Ljerki Car Matutinović

Povelja Srebrne svirale za 2019. dodjeljuje se Ljerki Car Matutinović za ukupan prinos hrvatskoj književnosti s posebnim naglaskom na izniman pjesnički opus i istaknuto mjesto u suvremenoj hrvatskoj lirici pisanoj na hrvatskom književnom standardu i čakavskom dijalektu crikveničkog kraja.
Najava • 05.11.2016.

Stihovnica Siska : Ljerka Car Matutinović

Nova Stihovnica Siska ugostit će uglednu hrvatsku pjesnikinju, prozaisticu, književnicu za djecu... Ljerku Car Matutinović. Gošća će se sisačkoj publici predstaviti odabranim pjesmama iz svoga bogatog poetskog opusa, a govorit će se i o brojnim drugim temama vezanima za književnost.
Vijest • 19.10.2015.

Novo izdanje dječje knjige MA i LU Ljerke Car Matutinović

Duhovita, zabavna i topla dječja knjiga koja govori o bratskoj ljubavi i antagonizmu kroz dogodovštine dvojice nestašnih blizanca i njihove bake dobila je svoje novo izdanje. Dvadeset i pet godina nakon posljednjeg izdanja knjige 'MA i LU' nakladnička kuća Funditus objavila je novo izdanje, osuvremenjeno i nadopunjeno dvjema novim pričama.
Najava • 06.05.2009.

Predstavljanje zbirke pjesama Ljerke Car Matutinović 'Jabuka puno krilo'

Predstavljanje zbirke pjesama Ljerke Car Matutinović "Jabuka puno krilo" (Privlačica, 2007.) održat će se u srijedu, 6. svibnja 2009. u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U zbirci sa simboličnim naslovom uvrštene su pjesme nastale u rasponu od gotovo četrdesetak godina, izabrane iz četrnaest poetskih zbirki.
Najava • 05.11.2008.

Hrvatski pisci u Sarajevu i Zenici

U sklopu razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Društva pisaca Bosne i Hercegovine, hrvatski pisci Ante Armanini, Rade Jarak, Ljerka Car Matutinović i Slobodan Šnajder gostuju u Sarajevu i Zenici. Oni će u srijedu, 5. studenog imati dva nastupa u Sarajevu, a u četvrtak, 6. će se predstaviti studentima Pedagoškog fakulteta u Zenici.