Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.05.2009.

Predstavljanje zbirke pjesama Ljerke Car Matutinović 'Jabuka puno krilo'
Održava se
06.05.2009.

Predstavljanje zbirke pjesama Ljerke Car Matutinović "Jabuka puno krilo" (Privlačica, Biblioteka Riječ, 2007.) održat će se u srijedu, 6. svibnja 2009. u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

"Jabuka puno krilo" zbirka je izabranih pjesama objavljena 2007. god. u okviru projekta "Carmen croaticum" – stotinu hrvatskih suvremenih pjesnika, u nakladi vinkovačke 'Privlačice'. U zbirci sa simboličnim naslovom uvrštene su pjesme nastale u rasponu od gotovo četrdesetak godina, izabrane iz četrnaest autoričinih poetskih zbirki.

Na kraju objavljen je i ciklus pjesama pod naslovom "Uzmi me na oblaku" (2005. – 2007.). Knjigu je priredio, napisavši osebujan predgovor: "Pjesničke plovidbe Ljerke Car Matutinović", pjesnik i književni kritičar Miroslav Slavko Mađer.

Ljerka Car Matutinović, suvremena hrvatska pjesnikinja, prozaistica, književnica za djecu, esejistica i prevoditeljica, rođena je u Crikvenici. Diplomirala je u Zagrebu hrvatski i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu. Članica je Društva hrvatskih književnika od 1975., hrvatskog PEN-centra, zagrebačkog centra Europskog društva kulture (sa sjedištem u Veneciji) i Hrvatskoga društva pisaca (2005.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –