Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Stihovnica Siska ×

Najava • 13.04.2019.

U Stihovnici Siska gostuju Davor Šalat i Lana Derkač Šalat

U subotu, 13. travnja u 19 sati u prostorima Matice hrvatske (Rimska 9, Sisak) održat će se još jedna 'Stihovnica Siska'. Glavni gosti večeri su ugledni pjesnički i spisateljski bračni par Davor Šalat i Lana Derkač Šalat.
Najava • 22.02.2019.

Pjesnička događanja u Sisku: Zvonko Maković i Darija Žilić

U Sisku se krajem tjedna (u petak i subotu) održavaju dva pjesnička susreta; na 3. večeri u ciklusu Antologija poezije uživo koju uređuje Sonja Manojlović gostuje pjesnik Zvonko Maković, a na Stihovnici Siska koju vodi Siniša Matasović gostuje pjesnikinja Darija Žilić.
Najava • 03.02.2018.

Predstavljanje zbornika 'Stihovnica Siska, the best of' u Zagrebu

Predstavljanje zbornika 'Stihovnica Siska, the best of' održat će se u subotu 3. veljače na tradicionalnoj tribini 'Jutra poezije' u Zagrebu. Zbornik će predstaviti moderator Stihovnice Siska i urednik zbornika, Siniša Matasović, a autori zastupljeni u zborniku osobno će govoriti svoje pjesme. Tribinu vodi Robert Roklicer.
Najava • 25.03.2017.

Stihovnica Siska : Dijana Ćurković

Stihovnica Siska koja je na rasporedu u subotu 25. ožujka predstavlja osebujnu mladu pjesnikinju, jezikoslovku i urednicu Dijanu Ćurković. Dijana će predstaviti svoju nedavno objavljenu zbirku pjesama 'Stihovi dna'. U drugom dijelu večeri poeziju čitaju svi ostali zainteresirani pjesnici.
Najava • 05.11.2016.

Stihovnica Siska : Ljerka Car Matutinović

Nova Stihovnica Siska ugostit će uglednu hrvatsku pjesnikinju, prozaisticu, književnicu za djecu... Ljerku Car Matutinović. Gošća će se sisačkoj publici predstaviti odabranim pjesmama iz svoga bogatog poetskog opusa, a govorit će se i o brojnim drugim temama vezanima za književnost.
Najava • 30.01.2016.

Stihovnica Siska : Žarko Jovanovski & Saša Vrbat –Vrba

Na prvoj Stihovnici Siska u 2016. godini očekuje vas cjelovita poetsko glazbena večer u izvedbi Žarka Jovanovskog i Saše Vrbata –Vrbe. Žarko je istaknuta i prepoznatljiva figura aktualne hrvatske slam poetske scene. Predstavit će pjesme iz svoje debitantske zbirke poezije 'Hrvatska'. U nastavku večeri, na gitari će mu se pridružiti Saša Vrbat –Vrba.