Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Stihovnica Siska ×

Najava • 24.03.2023.

Stihovnica Siska: Sanja Lovrenčić

Prva 'Stihovnica Siska' Matice hrvatske u novoj sezoni na rasporedu je u petak 24. ožujka u Državnom arhivu u Sisku. Gošća tribine je uvažena pjesnikinja i spisateljica Sanja Lovrenčić. Premda poeziju smatra svojim književnim ishodištem i glavnom književnom djelatnošću, napisala je i niz proznih knjiga – romana, zbirki kratkih priča, autobiografskih zapisa.
Najava • 16.07.2022.

Stihovnica Siska: Matko Abramić

Stihovnica Siska koja će se u subotu 16. srpnja održati u Glazbenom paviljonu kao glavnog gosta imat će pjesnika Matka Abramića, koji će predstaviti pjesme iz svoje najnovije zbirke poezije ''Reci mi... (Stihomašina)'' (Sandorf 2021.), kao i dio svog ostalog opusa.
Najava • 13.04.2019.

U Stihovnici Siska gostuju Davor Šalat i Lana Derkač Šalat

U subotu, 13. travnja u 19 sati u prostorima Matice hrvatske (Rimska 9, Sisak) održat će se još jedna 'Stihovnica Siska'. Glavni gosti večeri su ugledni pjesnički i spisateljski bračni par Davor Šalat i Lana Derkač Šalat.
Najava • 22.02.2019.

Pjesnička događanja u Sisku: Zvonko Maković i Darija Žilić

U Sisku se krajem tjedna (u petak i subotu) održavaju dva pjesnička susreta; na 3. večeri u ciklusu Antologija poezije uživo koju uređuje Sonja Manojlović gostuje pjesnik Zvonko Maković, a na Stihovnici Siska koju vodi Siniša Matasović gostuje pjesnikinja Darija Žilić.
Najava • 03.02.2018.

Predstavljanje zbornika 'Stihovnica Siska, the best of' u Zagrebu

Predstavljanje zbornika 'Stihovnica Siska, the best of' održat će se u subotu 3. veljače na tradicionalnoj tribini 'Jutra poezije' u Zagrebu. Zbornik će predstaviti moderator Stihovnice Siska i urednik zbornika, Siniša Matasović, a autori zastupljeni u zborniku osobno će govoriti svoje pjesme. Tribinu vodi Robert Roklicer.
Najava • 19.03.2016.

Stihovnica Siska posvećena Svjetskom danu poezije 2016.

Stihovnica Siska koja će se održati u subotu, 19. ožujka u prostoru Ogranka Matice hrvatske Sisak zamišljena je kao uvertira u Svjetski dan poezije. Pozivaju se svi poklonici poezije da se pridruže bilo čitanjem svoje vlastite poezije, poezije nekoga od svojih omiljenih pjesnika ili samo kao dio publike.
Najava • 30.01.2016.

Stihovnica Siska : Žarko Jovanovski & Saša Vrbat –Vrba

Na prvoj Stihovnici Siska u 2016. godini očekuje vas cjelovita poetsko glazbena večer u izvedbi Žarka Jovanovskog i Saše Vrbata –Vrbe. Žarko je istaknuta i prepoznatljiva figura aktualne hrvatske slam poetske scene. Predstavit će pjesme iz svoje debitantske zbirke poezije 'Hrvatska'. U nastavku večeri, na gitari će mu se pridružiti Saša Vrbat –Vrba.